EN

Massage

Massage

Neem jij weleens een moment rust om stil te staan bij hoe je je voelt? Ben jij je bewust van je lichaam in de hectiek van alledag? Een massage is hiervoor een probaat middel. Massage werkt onthaastend en gezondheidsbevorderend. Het is effectief en preventief bij stress en lichamelijke klachten.

Voor wie, wanneer?

Massage werkt effectief (en preventief) bij klachten door sport, een slechte houding of zittend werk; klachten aan nek, schouders, rug etc. Ook na een periode van inactiviteit is massage een effectief middel voor gezondheidsbevordering.

Je bent uit balans. Je lichaam doet pijn; je voelt je moe en futloos. Door massage en beweging komen je lichaam en emoties in beweging. Je lichaamsbewustzijn wordt ‘aangezet’ en je komt weer bij je gevoel. Je leert de signalen in je lichaam en effecten op je welbevinden en ademhaling beter herkennen en ernaar luisteren.

Je wilt eens helemaal ontspannen. Een uur aandacht voor jouw lichaam, een cadeautje aan jezelf.

Effecten van massage

Massage heeft vele positieve effecten op lichaam en geest. Enkele voorbeelden:
– lichamelijke en geestelijke ontspanning,
– lichaambewustwording,
– afvoer van afvalstoffen uit je spieren,
– stimulering van je bloedcirculatie,
– activering van het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Masseur

Irene Dirven is de masseur bij sportcentrum Universum. Zij leidt The Massage Co. Dit is een samenwerkingsverband van massage- & bewegingstherapeuten en stoelmasseurs, gericht op ontspanning, lichaamsbewustwording en stresspreventie. Irene is natuurgeneeskundig massage- & bewegingstherapeut.

Samenwerking SMA

De masseur van het USC valt onder het SMA. Door het (samen)werken met een multidisciplinair team van de fysiotherapeuten, sportarts, diëtist en de bewegingswetenschappers staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Massagetechnieken

SPORT/KLASSIEKE MASSAGE
Hierbij masseer ik direct op de huid en de eronder liggende spieren. Er wordt veel gekneed. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Afvalstoffen komen vrij. Het bevordert je lichamelijk herstel en werkt blessurepreventief.

DIEPE WEEFSELMASSAGE
Bij deze intensieve, diepgaande vorm werk ik op het bindweefsel onder de huid. Bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam; bv. rond organen, botten en spieren. Ook werk ik op de dieper liggende bindweefselstructuren zoals pezen en ligamenten. Deze vorm stimuleert de bloedcirculatie, kan je lichaamshouding verbeteren en geeft een diepe ontspanning.

VOETMASSAGE
Helemaal gericht op de voeten masseer ik de voetzool en -wreef. Hier vind je veel reflexzonen, die in connectie staan met de rest van je lichaam. een weldadige massagevorm.

STOELMASSAGE
Een snelle, verkwikkende acupressuurmassage. Door de kleding heen op een ergonomische stoel. Stimulering van bloedcirculatie en lichaamsbewustwording.

ZELFMASSAGE
Je leert jezelf masseren met tennisballen en je eigen handen. Een effectieve manier om harde spieren en stijfheid in je lichaam zelf aan te pakken. Een sessie van 1,5 uur.

Belangrijke punten

* Meld gezondheidsklachten voor de massage.
* Raadpleeg bij ernstige lichamelijke klachten eerst de huisarts/fysiotherapeut.
* Let op je persoonlijke hygiëne; douche eerst na het sporten.
* Neem zelf 2 grote handdoeken mee.
* Betaling contant na de massage aan de masseur, PIN-betaling niet mogelijk.
* Voor je afspraak wordt tijd gereserveerd. Annuleer je je afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de massage dan worden de kosten doorberekend tenzij je voor vervanging zorgt op het afgesproken tijdstip.

Mocht je gezondheidsklachten of specifieke gezondheidsaandachtspunten hebben, bespreek dit dan met de masseur voor je gemasseerd wordt. Ga bij chronische of acute lichamelijke klachten eerst naar de huisarts of fysiotherapeut.

Afspraak maken?

Wanneer
Dinsdag 16.00 – 21.00 uur
Vrijdag 16.00 – 21.00 uur

Plaats
SMA (Sport Medisch Adviescentrum)
Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam

Tarieven
Let op: er kan NIET gepind worden. Betaling contant na de massage.
Massage
                                  Cat. I     Cat. II & III
Duur: 1 uur                             € 45,-    € 70,-
Duur: 1,5 uur                          € 60,-    € 90,-
Stoel- Duur: 20 min.              € 15,-    € 20,-

10 rittenkaarten
Massage Duur: 1 uur              € 405,-  € 630,-
Stoelmassage Duur: 20 min € 135,-   € 180,-

Afspraak maken
Bel (06) 12 77 82 00 of mail massagebijusc@gmail.com

Delen


Deze dienst is beschikbaar op de locatie(s):