USC updates coronavirus

Op deze pagina plaatsen we al het nieuws met betrekking tot de maatregelen die wij nemen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Hou deze pagina dus in de gaten voor de meest recente updates!


Update 26 maart
We hebben nog geen antwoord op al je eventuele vragen. Daarvoor is op dit moment nog te veel onduidelijk. Maar, het USC-team heeft wel een aantal dingen besloten:

  • Voor alle USC-leden komt een vorm van tegemoetkoming. Of je nu zaalvoetbalt in onze competitie, een yogacursus volgde in periode 3, of een jaarabonnement fitness hebt. Door de complexiteit van onze organisatie, met al onze cursussen, sporten en abonnementsvormen, is een eenduidige regeling niet eenvoudig op te stellen. Dat is maatwerk. Believe me: we werken aan een plan!
  • Er wordt in april niet geïncasseerd voor abonnementen via automatische incasso.

Het USC gaat een zware tijd tegemoet. Natuurlijk blijven we positief, zoals dat past bij een sportorganisatie. Maar: daarvoor hebben we jouw steun en geduld nu heel hard nodig. Geef ons daarom nog even de tijd om met een goed plan te komen. Zodra we weten waar we met betrekking tot onze sluiting aan toe zijn, hoor je van ons.

Je mag ons natuurlijk altijd mailen (usc@uscsport.nl), maar als je vraag niet waanzinnig prangend is: stel hem dan even uit. En check ondertussen gewoon de #stayathome (live) workouts.

We missen jullie. Heel erg.

Update 20 maart
Met de Stay at Home workouts zorgen we voor afleiding in jullie huiskamers. Het is niet eenvoudig, zoveel uur op 12m2 (of een beetje meer, als je een mazzelende student bent). Hoe dan ook: als we dan toch met z’n allen binnen zitten, laten we dat binnen zitten dan zo aangenaam en nuttig mogelijk maken. Met dat doel hebben we al onze docenten gevraagd Stay at home workouts te maken.

Een wens die we al zo lang koesteren, blijkt nu in enkele dagen te worden gerealiseerd: sportlessen in je huiskamer! De ene na de andere instructeur geeft gehoor aan de oproep. Er staan inmiddels lessen op Instagram en YouTube, en vanochtend deden er meer dan 40 sporters mee met de eerste LIVE #stayathome workout! De livelessen worden – uiteraard gratis – aangeboden via de Facebookgroep USC Groepsfitness aan leden en niet-leden.

Check het hele aanbod + LIVE-rooster van de Stay at Home workouts. Stay home. Stay safe. Stay fit! ❤️

Update 19 maart
Vanaf vandaag schroeven we de telefonische bereikbaarheid van het USC terug:

  • Sportcentrum Universum (voor alle USC-gerelateerde vragen) is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 11.00 – 13.00 op dit nummer: 020 5258930.
  • USC Tennis (voor vragen over tennis en padel) is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 11.00 – 13.00 op dit nummer: 020 5258932.

Heb je een (heel) urgente vraag? Mail dan onze ledenservice: usc@uscsport.nl

Ondertussen thuis fit blijven? Check onze Stay at home workouts! We blijven werken aan meer, zodat je steeds een nieuwe workout kunt proberen. We gaan ook LIVE #stayathome workouts doen via onze Facebookgroep USC Groepsfitness.

Update 17 maart
We kunnen ons voorstellen dat je, net als veel van je medesporters, vragen hebt over je abonnement of cursus. Vooralsnog hebben we echter geen antwoorden. Zodra we meer weten, word je geïnformeerd. We gaan ervan uit dat alle antwoorden, net zoals heel veel andere dingen in onze maatschappij, wel even op zich zullen laten wachten. We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd!

Update 13 maart
Alle USC vestigingen zijn vanwege het coronavirus per 13 maart gesloten. Dit betekent dat het volledige sportprogramma op alle USC locaties en externe locaties voorlopig komt te vervallen.

De HvA en de UvA hebben, net als de andere hogescholen en universiteiten in Nederland, hun fysieke onderwijsactiviteiten stil gelegd tot eind maart. NOC*NSF heeft besloten de (georganiseerde) sport in Nederland tot nader order op te schorten. In navolging hiervan heeft ook het USC besloten het sportprogramma per vandaag in zijn geheel stil te leggen.

Wat is voor jou als USC bezoeker belangrijk om te weten?

  • We hebben nog geen antwoord op alle vragen omtrent lopende abonnementen en cursussen. Wanneer we meer weten, informeren we je.
  • De cursusverkoop voor de 4e periode zal komende maandag niet starten.
  • Heb je vragen? De balie van Universum is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 09.00-17.00. Je kunt ook een mail sturen naar onze ledenservice.

Update 12 maart
Na overleg hebben we besloten alle USC vestigingen met ingang van vrijdag 13 maart te sluiten. Dit betekent dat het volledige sportprogramma op alle USC locaties voorlopig komt te vervallen.

Update 12 maart
Vanaf nu houden we je via deze pagina op de hoogte. Voorlopig blijft gelden dat wij het advies en de maatregelen van de UvA opvolgen.

Update 4 maart
Het USC volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Met het nemen van eventuele maatregelen volgen wij het beleid van de UvA  en de HvA. Deze volgen op hun beurt de eventuele instructies van RIVM en GGD op. Voor jou als sporter geldt wat voor iedereen geldt: let op je persoonlijke hygiëne en neem bij eventuele ziekteverschijnselen telefonisch contact op met je huisarts. De laatste informatie is te vinden op de website van de UvA.