USC is open: 8 dingen die je moet weten

Welke vestigingen gaan wanneer open?
De Mijn USC toegang-app
Reserveringsregels
Huisregels
Opschalen
Reactivatie abonnementen
Summer Program: memberships en cursussen
Abonnementen vanaf 1 september

1. WELKE VESTIGINGEN GAAN WANNEER OPEN?

  • Sportcentrum Universum, ClubWest en ASC zijn per 1 juli weer open. Inclusief douches en kleedruimtes. De sauna’s blijven, ook na 1 september, nog even gesloten.
  • Amstelcampus is vanaf 21 augustus tot ‘ergens in september’ gesloten voor fitness in verband met een lekkage in de fitnessruimte. Er is wel groepsfitness in de gymzaal en/of sporthal
  • USC Tennis was al open sinds 11 mei.
  • USC Body & Mind biedt deze zomer online mindfulness– en yogacursussen aan.

2. DE MIJN USC TOEGANG-APP

Je kunt sinds 1 juli kiezen hoe je bij USC naar binnen komt: met de vingerscan of met de nieuwe Mijn USC toegang-app. Met die app hoef je nergens meer met je vingers aan te zitten, lekker corona-proof. Download de Mijn USC toegang-appAndroid en iOS (even zoeken in de store). Met de app scan je bij binnenkomst heel simpel de QR-code die op de toegangspoortjes staat. Let op: de app gebruik je niet voor het maken van reserveringen (daarover meer hieronder). Hij geeft je alleen toegang tot onze gebouwen op de plekken waar nu vingerscanpoortjes staan.

3. RESERVERINGSREGELS

Een heel direct gevolg van corona: de aanscherping van onze reserveringsregels. De belangrijkste:

  • Sinds 1 juli reserveer je voor ieder bezoek via het rooster op je sportpagina.
  • Fitness reserveer je bijvoorbeeld via de fitnesspagina.
  • Sinds 1 juli geldt: maximaal 4 reserveringen in de daaropvolgende 6 dagen.
  • Op de dag zelf blijft het aantal reserveringen onbeperkt.
  • Alleen met een reservering gaan de poortjes open (zoals gezegd: met vingerscan of Mijn USC toegang-app).

Lees alle reserveringsregels!

4. HUISREGELS

Natuurlijk zijn onze huisregels ook niet meer wat ze geweest zijn. Geen high fives, geen geknuffel in de sportzalen. Lees onze aanvullende corona-huisregels a.u.b. goed door voordat je naar USC komt. Alleen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

5. OPSCHALEN

Onze capaciteit wordt stap voor stap opgeschaald. We beginnen voorzichtig. Maar zodra we zien dat we meer aankunnen en er meer mogelijk is, zullen we uitbreiden waar dat kan. Hierin houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM.

6. REACTIVATIE ABONNEMENTEN

Van alle leden die een geldig abonnement hadden op 14 maart 2020, wordt het abonnement per 1 juli gereactiveerd. Leden hebben de keuze voorgelegd gekregen om hun abonnement kosteloos te verlengen, of (deels) te doneren.

7. SUMMER MEMBERSHIPS EN CURSUSSEN

Heb je nog geen USC-abonnement? Dan kun je deze zomer alleen bij USC trainen met een van de Summer Memberships. Er zijn Summer Memberships van meerdere sporten, o.a. fitness. Alle Summer Memberships zijn geldig t/m 31 augustus. Er zijn ook zomercursussen, zoals online yoga. Check het Summer Program!

8. ABONNEMENTEN VANAF 1 SEPTEMBER

Misschien wel de grootste verandering: vanaf 1 september stopt USC, op enkele uitzonderingen na, met het aanbieden van abonnementen met een einddatum. Het vooruitbetalen van alle abonnementen heeft het ons in coronatijd, met het bevriezen van alle abonnementen, behoorlijk ingewikkeld gemaakt. Binnenkort maken we meer bekend!