Soort: Buitensport, Watersport

Zeilen

Zeilen

Voor zeilen werkt het USC samen met de Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

  Week 24

  Orionis

  Dé Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis zeilt en feest! Orionis is opgericht in 1985 en heeft ongeveer 350 leden. Orionis is de vereniging die zeilen en feesten perfect weet te combineren. Naast recreatief zeilen bieden wij ook opleidingen en hebben we twee wedstrijdteams.

  Skûtsje

  Orionis heeft een prachtig authentiek verenigingsskûtsje genaamd de Tiid Sil ‘t Leare. Het gehele jaar door worden er opleidingen gegeven op het schip door en voor Orionen. Daarnaast heeft Orionis ook haar eigen fanatieke wedstrijdteam.

  De Valk

  Een andere boot waarop instructie wordt gegeven is de Valk. De Valk is een toegankelijke open polyester boot die in de zomer het ‘waterbeeld’ op veel Nederlandse meren, plassen en rivieren bepaalt. Dit bootje is zeer geschikt voor de beginnende zeiler die rustig de beginselen van het zeilen wil leren. Uiteindelijk kun je bij Orionis ook schipper op de Valk worden.

  De J22

  Ook beschikt Orionis over een J22. Deze boot wordt veel gebruikt door de fanatieke zeilers. Het is een sportieve boot waar veel wedstrijden op worden gevaren. Hard gaan en winnen is dan ook het motto. Trainen doen de wedstrijdteams op de Braassem.

  Verenigingsleven

  Buiten het zeilen speelt het studentenleven een grote rol binnen de vereniging want borrelen en feesten doen we het hele jaar door. Elke woensdag borrelen we in sociëteit de Heilige Zeug aan de Warmoesstraat 121. De huidige Orionis-leden zijn lid geworden om zeer uiteenlopende redenen. Zo kan je bij mooi weer heerlijk recreatief zeilen op de Nieuwe Meer of de Sloterplas of diehard zeilen op de Braassem of in Friesland. De een komt voor het zeilen, de ander voor de feestjes en borrels.

  Deze open sfeer binnen de vereniging biedt de mogelijkheid snel nieuwe mensen te leren kennen. Bij Orionis vind je geen ontgroening, maar wel een intensieve introductieperiode die wordt afgesloten met een knallend weekend in Friesland waarbij compleet Orionis verkast naar Friesland. Kortom, kom kijken bij Orionis en erVaar!

  Inschrijven

  Inschrijving
  Direct bij de vereniging

  Locatie
  Bestuurskamer
  Nieuwe Achtergracht 170,
  1018 WV, Amsterdam
  Telefoon: (020) 52 53 717

  Borrellocatie
  Sociëteit de Heilige Zeug,
  Warmoesstraat 121

  Meer info
  Check www.orionis.nl

  Locaties

  Zeilvereniging Orionis
  Nieuwe Achtergracht 170
  1018 WV Amsterdam

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Delen

  Categorie-indeling