EN

Soort: Buitensport, Watersport

Zeilen

Zeilen

Voor zeilen werkt het USC samen met de Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Orionis

Dé Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis zeilt en feest! Orionis is opgericht in 1985 en heeft ongeveer 350 leden. Orionis is de vereniging die zeilen en feesten perfect weet te combineren. Naast recreatief zeilen bieden wij ook opleidingen en hebben we twee wedstrijdteams.

Skûtsje

Orionis heeft een prachtig authentiek verenigingsskûtsje genaamd de Tiid Sil ‘t Leare. Het gehele jaar door worden er opleidingen gegeven op het schip door en voor Orionen. Daarnaast heeft Orionis ook haar eigen fanatieke wedstrijdteam.

De Valk

Een andere boot waarop instructie wordt gegeven is de Valk. De Valk is een toegankelijke open polyester boot die in de zomer het ‘waterbeeld’ op veel Nederlandse meren, plassen en rivieren bepaalt. Dit bootje is zeer geschikt voor de beginnende zeiler die rustig de beginselen van het zeilen wil leren. Uiteindelijk kun je bij Orionis ook schipper op de Valk worden.

De J22

Ook beschikt Orionis over een J22. Deze boot wordt veel gebruikt door de fanatieke zeilers. Het is een sportieve boot waar veel wedstrijden op worden gevaren. Hard gaan en winnen is dan ook het motto. Trainen doen de wedstrijdteams op de Braassem.

Verenigingsleven

Buiten het zeilen speelt het studentenleven een grote rol binnen de vereniging want borrelen en feesten doen we het hele jaar door. Elke woensdag borrelen we in sociëteit de Heilige Zeug aan de Warmoesstraat 121. De huidige Orionis-leden zijn lid geworden om zeer uiteenlopende redenen. Zo kan je bij mooi weer heerlijk recreatief zeilen op de Nieuwe Meer of de Sloterplas of diehard zeilen op de Braassem of in Friesland. De een komt voor het zeilen, de ander voor de feestjes en borrels.

Deze open sfeer binnen de vereniging biedt de mogelijkheid snel nieuwe mensen te leren kennen. Bij Orionis vind je geen ontgroening, maar wel een intensieve introductieperiode die wordt afgesloten met een knallend weekend in Friesland waarbij compleet Orionis verkast naar Friesland. Kortom, kom kijken bij Orionis en erVaar!

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de vereniging

Locatie
Bestuurskamer
Nieuwe Achtergracht 170,
1018 WV, Amsterdam
Telefoon: (020) 52 53 717

Borrellocatie
Sociëteit de Heilige Zeug,
Warmoesstraat 121

Meer info
Check www.orionis.nl

Locaties

Zeilvereniging Orionis
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling