Soort: Buitensport, Watersport

Zeilen

Zeilen

Voor zeilen werkt het USC samen met de Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

  Week 24

  Orionis

  Dé Amsterdamse studenten zeilvereniging Orionis zeilt en feest! Orionis is opgericht in 1985 en heeft inmiddels bijna 400 leden. Je kunt bij ze terecht om een zeilopleiding te volgen in verschillende disciplines.

  Skûtsje

  Orionis heeft een prachtig authentiek skûtsje genaamd de Elisabeth in pacht. Op dit schip wordt gevaren tijdens weekenden in het voor- en najaar en ook een hele week in de zomer om les te krijgen. Het skûtsje wordt ook bevaren door een enthousiast wedstrijdteam.

  De Valk

  Een andere boot waarop instructie wordt gegeven is de Valk. De Valk is een toegankelijke open polyester boot die in de zomer het ‘waterbeeld’ op veel Nederlandse meren, plassen en rivieren bepaalt. Dit bootje is zeer geschikt voor de beginnende zeiler die rustig de beginselen van het zeilen wil leren. Uiteindelijk kun je bij Orionis ook schipper op de Valk worden.

  Verenigingsleven

  Buiten het zeilen speelt het studentenleven een grote rol binnen de vereniging want borrelen en feesten doen ze het hele jaar door. Elke woensdag borrelen ze in sociëteit de Heilige Zeug aan de Warmoesstraat 121. De huidige Orionis leden zijn lid geworden om zeer uiteenlopende redenen. Zo kan je bij mooi weer met een glas rosé het IJ op of op hetzelfde moment met je wetsuit naar Muiderzand om daar met een Catamaran over het Markermeer te knallen. De een komt voor het zeilen, de ander voor de feestjes en borrels.

  Deze open sfeer binnen de vereniging biedt de mogelijkheid snel nieuwe mensen te leren kennen. Bij Orionis vind je geen ontgroeningen, maar wel een intensieve introductieperiode die wordt afgesloten met een knallend inauguratieweekend in Friesland waarbij compleet Orionis verkast naar Friesland. Kortom, kom kijken bij Orionis en vaar je eigen koers!

  Inschrijven

  Inschrijving
  Direct bij de vereniging

  Locatie
  Bestuurskamer
  Nieuwe Achtergracht 170,
  1018 WV, Amsterdam
  Telefoon: (020) 52 53 717

  Borrellocatie
  Sociëteit de Heilige Zeug,
  Warmoesstraat 121

  Meer info
  Check www.orionis.nl

  Locaties

  Zeilvereniging Orionis
  Nieuwe Achtergracht 170
  1018 WV Amsterdam

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Delen

  Categorie-indeling