EN

Soort: Body & mind

Yoga

Yoga

Het USC heeft 9 verschillende yogavormen! Met een yoga abonnement volg je alle lessen bij ClubWest, of je kiest een 9-weekse cursus bij USC Body & Mind. Met je fitnessabonnement volg je de yoga basiclessen in alle USC-fitnessvestigingen.

Rooster

Kies een locatie…
 • Deze week

Week 24

Zomerprogramma

In de zomermaanden vind je 7 intensiefcursussen in USC Body & Mind:
– Yin yoga, start 2 juli. 6x les op maandag en donderdag 20.00 – 21.30 uur. Door Barbara Falorni.
– Raja yoga, start 2 juli. 6x les op maandag en woensdag 17.30 – 19.00 uur. Door Anna de Waard.
– Ashtanga yoga: start 3 juli. 9x les op dinsdag 17.45 – 19.00 uur. Door Maximiliaan Cohen.
– Critical alignment yoga: start 3 juli. 6x les op dinsdag/woensdag/donderdag 09.30 – 11.00 uur. Door Loviisa Mellin
– Critical alignment yoga: start 13 aug. 6x les op maandag en woensdag 17.30 – 19.00 uur. Door Yvonne Teuben
– Yin yang yoga, start 21 aug. 6x les op dinsdag en donderdag van 9.30 – 11.00 uur. Door Hannah Stork.
– Yin yoga, start 21 aug. 6x les op dinsdag en donderdag 20.00 – 21.30 uur. Door Hannah Stork.

In ClubWest doe je 2 maanden yoga voor de prijs van 1
Met je lopende abonnement volg je alle yogalessen in het aangepaste zomerrooster. Ben je nieuw dan kun je met het Yoga zomerabonnement ClubWest vanaf 2 juli aan alle wekelijkse yogalessen en meditatie meedoen. In ClubWest.

Check hier het volledige USC-zomerprogramma.

Yoga bij het USC: hoe werkt dat?

Yoga bij het USC kan op 3 verschillende manieren, en bij 6 vestigingen.

1) Yoga abonnement

 • Alleen geldig bij ClubWest sport & fitness.
 • Met een abonnement voor een jaar, halfjaar, kwartaal of 1 maand kun je onbeperkt deelnemen aan alle lessen in het ClubWest yogarooster (zie boven). Maar ook met een passe-partout abonnement of een 10x/25x toegang kun je deelnemen (deze abos vind je ook bij passe-partout).
 • Er zijn lessen in hatha -, ashtanga -, vinyasa -, yin -, yin yang – en beginners -.
 • Met je abonnement kun je max. 6 dagen van te voren online reserveren via het rooster.
 • Meer dan yoga? Met een passe-partout heb je naast yoga ook toegang tot fitness en veel andere sporten.

2) Yogacursussen

 • Alleen bij USC Body & Mind.
 • De cursussen bestaan uit 9 lessen en starten 4 keer per jaar.
 • We bieden de volgende vormen aan: critical alignment -, hatha -, ashtanga -, vinyasa -, yin -, yin yang – en slow flow yoga.
 • Je kunt aan niveau II deelnemen als je niveau I gevolgd hebt, of in overleg met de docent. Staat er geen niveau in de cursustitel? Dan kan iedereen aan de cursus meedoen!
 • Gedurende je cursus kun je gratis meedoen aan de meditatielessen bij USC Body & Mind en ClubWest.

3) Yoga basic groepsfitnessles

Lees hieronder de toelichting op elke yogavorm.

Yoga introcursus

Wil je kennismaken met yoga en andere cursussen van USC Body & Mind? Wil je kijken welke yogavorm jij het leukste vindt, en meteen ook Tai chi en Chi kung een keer uitproberen? En welke docent het beste bij jou past? Kom ze dan allemaal uitproberen in deze cursus.

USC-docenten

Meerdere USC-yogadocenten geven de lessen van deze introcursus.

Critical alignment yoga

Critical alignment yoga is een moderne methode, ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Met behulp van verschillende ‘props’  leer je om het lichaam uit te lijnen. Gewrichten en wervels worden weer mobieler, spieren sterker, en de geest vrijer.

Fysiek √√√
Mentaal √√
Tempo √√√

USC-docenten

Yvonne Teuben

had 16 jaar geleden zeer ernstige RSI klachten en kwam toevallig met Critical Alignment Yoga in contact. “Al na drie weken yoga waren mijn klachten zoveel minder geworden dat het als een soort wonder voelde.” Geïntrigeerd door deze yogavorm volgde zij de meerjarige opleiding tot Critical alignment docent bij Gert van Leeuwen om daarna ook de aanvullende therapie opleiding te doen. Zij werkt voor diverse yogascholen en zorgt ervoor dat ze zelf zeker twee yogalessen in de week volgt.

Loviisa Mellin

beoefent onder andere Astanga Vinyasa yoga en Iyengar yoga. In 2009 kwam ze bij Gert van Leeuwen terecht voor Critical alignment yoga, en ze is nooit meer vertrokken. De driejarige Yoga Lerarenopleiding aan het Critical Alignment Instituut in Amsterdam rondde ze in 2017 af. Naast yogadocent is zij ook filmmaker.

Hatha yoga

Hatha yoga is de basis van alle fysieke yogavormen. De houdingen (asana’s) worden één voor één aandachtig ervaren, met een afwisseling van inspanning en ontspanning. De mentale houding is even belangrijk als de fysieke houding en de adem. Je leert om de dingen niet vanuit prestatiedrang te doen, maar juist vanuit acceptatie en geduld.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

USC-docenten

Lies Holtrop
heeft 40 jaar ervaring met yoga en meditatie en volgde in 2006 de vierjarige opleiding voor docent Traditionele Integrale Yoga bij Devine Life Society. Zij is tevens gecertificeerd Mindfulnesstrainer MBSR en volgt regelmatig bijscholingen in yoga en mindfulness. Bij het USC geeft zij Hatha yoga, Mindfulness yoga en de Mindfulness cursus.

Joana Gomes
vond na jaren van yoga beoefenen verdieping van haar passie bij de Yoga Academie Nederland. Daarnaast volgt ze regelmatig yogaworkshops in binnen- en buitenland.

Monique Ket
is meer dan tien jaar geleden gestart met yoga. Dit bracht haar zoveel goeds dat zij haar baan als projectmanager in de reclame heeft opgezegd om anderen te helpen ook dit goeds te vinden. Zij volgde de vierjarige Yoga Academie Nederland (YAN). Momenteel volgt zij de opleiding Yoga en Kanker.

Daniel Kemna
werd tot yogadocent opgeleid door David Swensson. Hij heeft een achtergrond in verschillende yogavormen. Bij het USC geeft hij momenteel Vinyasa yoga & Hatha yoga.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga gaat over het ontdekken en ontwikkelen van levenskracht (prana), zowel fysiek, spiritueel en emotioneel. Het is een intensieve vorm van yoga waar asana’s (yogahoudingen) zonder stoppen in een vaste volgorde verbonden worden tot een energetische flow.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Tineke Veenhof
kwam tijdens haar studie aan de dansacademie voor het eerst in aanraking met yoga. Ze studeerde aan verschillende yoga-instituten en geeft bij het USC Ashtanga yoga, Vinyasa yoga en Slow flow yoga. Daarnaast is zij werkzaam als danser en theatermaker.

Martine Wieten
heeft de opleiding voor yogadocent gevolgd bij Delight Yoga in Amsterdam en volgt regelmatig bijscholingen, o.a. in Yoga therapy. Bij het USC geeft zij Ashtanga en Vinyasa yoga.

Deborah Hoeks
werd vanaf 2008 opgeleid tot docente kinderyoga, Power yoga, Hatha yoga, Yin yoga en Ashtanga vinyasa yoga. Ze is tevens werkzaam als massagetherapeut.

Maximiliaan Cohen
ontdekte met Ashtanga yoga de vorm die helemaal bij hem past. Hij volgde zijn opleiding bij Delight Yoga waar hij nu ook lesgeeft en blijft zich verder ontwikkelen via trainingen en workshops.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een fysiek uitdagende yogavorm waarbij statische lichaamshoudingen vloeiend, en op het ritme van de ademhaling, in elkaar overlopen. Het lijkt op Ashtanga yoga, maar er is minder nadruk op de spirituele kant en er is geen vaste volgorde van houdingen.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Tineke Veenhof
kwam tijdens haar studie aan de dansacademie voor het eerst in aanraking met yoga. Ze studeerde aan verschillende yoga-instituten, en geeft bij het USC Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Slow flow yoga en Yogadans. Daarnaast is zij werkzaam als danser en theatermaker.

Grazia Medeot
beoefent meer dan 30 jaar yoga en heeft ervaring in diverse yogavormen. Ze werd in 2003-2004 opgeleid tot docent bij Svaha Yoga in Amsterdam. Bij het USC geeft ze Vinyasa en Yin yang yoga.

Martine Wieten
heeft de opleiding voor yogadocent gevolgd bij Delight Yoga in Amsterdam en volgt regelmatig bijscholingen, o.a. in Yoga therapy. Bij het USC geeft zij Ashtanga en Vinyasa yoga.

Daniel Kemna
werd tot yogadocent opgeleid door David Swensson. Hij heeft een achtergrond in verschillende yogavormen. Bij het USC geeft hij momenteel Vinyasa yoga & Hatha yoga.

Yin yang yoga

In Yin yang yoga worden dynamische ‘Yang’ houdingen in een flow afgewisseld met statische ‘Yin’ houdingen. Het yang-onderdeel maakt de spieren sterk en soepel, de yin-houdingen richten zich op het onderliggende bindweefsel van gewrichten en organen.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√

USC-docenten

Luzmar Izebelle
volgde in 2013 de opleiding tot yogadocent o.a. bij De Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos. Bij het USC geeft zij Yin yang en Vinyasa yogacursussen, Basic yoga, Pilates en diverse soorten dans. Daarnaast is zij werkzaam als gewichtsconsulente, bewegings- en lifestylecoach.

Grazia Medeot
beoefent meer dan 30 jaar yoga en heeft ervaring in diverse yogavormen. Ze werd in 2003-2004 opgeleid tot docent bij Svaha Yoga in Amsterdam. Bij het USC geeft ze Vinyasa en Yin yang yoga.

Hannah Stork
beoefent sinds vele jaren verschillende soorten yoga en heeft haar opleiding tot vinyasa yogadocent in 2013 gevolgd bij Yoga Tree in de VS. Daarna heeft zij zich verdiept in Yin yoga tijdens een teacher training met Anat Geiger in Amsterdam.

Yin yoga

Yin yoga is de tegenhanger van Ashtanga en Vinyasa yoga. Alles verloopt langzaam en rustig, met tijd voor je lichaam en je gevoel in dat moment. De houdingen (meestal zittend/liggend) worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Hierdoor werkt Yin yoga door op het bindweefsel, ontwikkel je flexibiliteit in diepere lagen van je lichaam en worden eventuele energetische blokkades opgeheven.

Fysiek √√√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docent

Barbara Falorni
volgde de Yin yoga teacher training bij Yagoy Amsterdam, nadat zij haar opleiding tot docent kinderyoga had afgerond. Ze is tevens werkzaam als holistisch masseur.

Slow flow yoga

Slow flow yoga komt uit de familie van Ashtanga Vinyasa yoga, maar is minder snel. Het is een zachte en vloeiende yogastijl, waarin je op een natuurlijke manier wordt meegenomen van de ene houding naar de andere. Door het lagere tempo heb je meer gelegenheid aandacht te schenken aan je gevoel van het moment.

Fysiek √√√√ / √√√
Mentaal √√√
Tempo √√√

USC-docenten

Tineke Veenhof
kwam tijdens haar studie aan de dansacademie voor het eerst in aanraking met yoga. Ze studeerde aan verschillende yoga-instituten, en geeft bij het USC Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Slow flow yoga en Yogadans. Daarnaast is zij werkzaam als danser en theatermaker.

Raja yoga

Raja yoga

Bij Raja oftewel Koninklijke yoga staat zelfontwikkeling centraal. De lessen bestaan uit fysieke houdingen, concentratie oefeningen en praktische handvatten uit de yogafilosofie, die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Zo train je lichaam en geest tegelijk!

Fysiek ***
Mentaal ***
Tempo **

USC-docent

Anna de Waard
volgt sinds 2012 de yoga docentenopleiding aan het Raja Yoga Instituut. Vanuit de basis van Hatha yoga geeft zij met groot enthousiasme verdieping aan de hogere stappen van Raja yoga.

Mindful yoga

De mindful yogales bestaat uit zachte yogahoudingen (asana’s), een bodyscan en een korte meditatie. Je oefent om van moment tot moment opmerkzaam te zijn op je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. Op de mindfulnesspagina vind je alle informatie.

Fysiek √√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docenten

Lies Holtrop
heeft 40 jaar ervaring met yoga en meditatie en volgde in 2006 de 4-jarige opleiding voor docent Traditionele Integrale Yoga bij Devine Life Society (Bussum). Zij is tevens gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR en volgt regelmatig bijscholingen in yoga en mindfulness. Bij het USC geeft zij hatha yoga, mindful yoga en de mindfulness cursus. Lies is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Lot Halsema
heeft ruim 10 jaar ervaring met yoga en meditatie en geeft sinds 2013 yogales na het doen van de 3-jarige opleiding transformatieve yoga. Daarnaast is zij gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR. Bij USC geeft ze mindful yoga.

Passe-partout

Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het passe-partout echt iets voor jou! Ook de yogalessen in ClubWest maken deel uit van het passe-partout.

Inschrijven

Yoga / halfjaar (ClubWest)

Categorie I € 120,-

Categorie II € 180,-

Categorie III € 240,-

InschrijvenCategorie-indeling

Yoga / jaar (ClubWest)

Categorie I € 216,-

Categorie II € 324,-

Categorie III € 432,-

InschrijvenCategorie-indeling

Yoga / kwartaal (ClubWest)

Categorie I € 66,-

Categorie II € 99,-

Categorie III € 132,-

InschrijvenCategorie-indeling

Yoga / maand (ClubWest)

Categorie I € 24,-

Categorie II € 36,-

Categorie III € 48,-

InschrijvenCategorie-indeling

ClubWest, Yoga zomer, geldig in juli & augustus

Categorie I € 24,-

Categorie II € 36,-

Categorie III € 48,-

InschrijvenCategorie-indeling

02 juli (ma+do) Yin (6x in 3 wkn) 20.00, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

02 juli (ma+wo) Raja (6x in 3 wkn) 17.30, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

03 juli (di) Ashtanga I (9x) 17.45, B&M

Categorie I € 43.50

Categorie II € 65,-

Categorie III € 87,-

InschrijvenCategorie-indeling

03 juli (di+wo+do) Critical al (6x in 2 wkn) 9.30, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

13 aug (ma+wo) Critical al (6x in 3 wkn) 17.30, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

21 aug (di+do) Yin (6x in 3 wkn) 20.00, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

21 aug (di+do) Yin yang (6x in 3 wkn) 9.30, B&M

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

Inschrijving
Online of aan de balie.
Let op: bij USC Body & Mind kun je niet inschrijven.
Amstelcampus sport & fitness ligt om de hoek.

Startdata cursussen
Periode 1: in de week van 11 september 2017
Periode 2: in de week van 20 november 2017
Periode 3: in de week van 12 februari 2018
Periode 4: in de week van 23 april 2018

Locaties

USC Body & Mind
Tweede Boerhaavestraat 47B
1091 AL Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten
Cat. III particulieren
Eenmalig inschrijfgeld € 10,-