EN

Soort: Balsport, Teamsport, Watersport

Waterpolo

Waterpolo

Voor waterpolo werkt het USC samen met studenten waterpolovereniging JAWS. Waterpolo speel je met 7 mensen in het water en maximaal 6 wissels die continu mogen wisselen. Een uiterst intensief spelletje!

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Voor waterpolo werkt het USC samen met studenten waterpolovereniging JAWS. Waterpolo is een echte teamsport, je speelt met minimaal 7 en maximaal 13 mensen. Deze spelers zijn verdeeld in 1 keeper, 6 spelers en reservespelers. Deze reservespelers kunnen tijdens het spel volop wisselen met de spelers die in het water liggen, waardoor iedereen voluit kan spelen.

De regels

De spelregels zijn vergelijkbaar met die van handbal. Je speelt als een team met als doel het scoren van zoveel mogelijk doelpunten. Met twee handen de bal vasthouden is niet toegestaan. En verder mag er heel veel zolang je sportief speelt en de scheidsrechter het niet ziet.

Waterpolo is niet zo’n ruwe sport als vaak gedacht wordt. Onderdompelen en vasthouden gebeurt wel regelmatig, maar dit voert niet de boventoon in de wedstrijden. Vaak zijn de wedstrijden zeer vriendelijk en gemoedelijk. Daarnaast is het de kunst om niet alleen individueel goed te spelen, maar ook zoveel mogelijk te spelen in teamverband. Hierdoor spelen naast kracht en snelheid ook speltechnisch inzicht en tactiek een belangrijke rol.

JAWS

JAWS is de enige studentenwaterpolovereniging van Amsterdam en staat voor ‘Jolige Amsterdamse Waterpolo Studenten’. Naast deelname aan trainingen is het via JAWS ook mogelijk om mee te doen aan toernooien. Het is niet noodzakelijk dat je ervaring hebt met waterpolo. De spelregels en technieken leer je tijdens de training.

Als je kunt zwemmen ben je van harte welkom bij JAWS. Ze spelen mee in een studentencompetitie. Wie tegen een spatje kan, komt waterpoloën bij JAWS! Naast sport en ontspanning biedt JAWS ook veel gezelligheid.

Training

Er wordt tijdens de training rekening gehouden met ervaren spelers en beginnende spelers, zodanig dat iedereen samen kan trainen.

Tijdens de training wordt o.a. aandacht besteed aan conditie, snelheid, baltechniek, baltactiek, speltechniek en de spelregels. Je bent van harte welkom tijdens onze training. Drie keer vrijblijvend meetrainen is altijd mogelijk!

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de vereniging

Let op
Geïnteresseerden mogen 3x vrijblijvend meetrainen.

Meer info
Check www.jawswaterpolo.nl

Locaties

Sportfondsenbad Oost
Land van Cocagneplein 44
1093 NB Amsterdam

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling