EN

Soort: Buitensport, Teamsport

Ultimate frisbee

Ultimate frisbee

Heb je wel eens van Ultimate Frisbee gehoord en ben je benieuwd hoe het nou echt werkt? Of zoek je gewoon een unieke teamsport? Dan is Ultimate Frisbee zeker wat voor jou! Het USC werkt samen met studenten frisbee vereniging NUTS.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Wat is ultimate frisbee?

Ultimate Frisbee is een uitdagende en intensieve, sport die wordt gespeeld in gemengde teams van 7 personen. Het veld heeft, net zoals bij American Football, twee endzones waarin gescoord kan worden. Anders dan bij American Football, mag er bij Ultimate geen lichamelijk contact plaatsvinden tussen de spelers en mag je niet lopen met de disc. Punten worden gescoord door de disc in de eindzone van de tegenstander te vangen.

Een van de meest karakteristieke eigenschappen van Ultimate Frisbee is dat er bij wedstrijden, zelfs op zeer hoog niveau, geen scheidsrechters aanwezig zijn. Deze kenmerken maken Ultimate Frisbee tot een unieke sport, die competitie hand in hand doet samengaan met fair play.

Beginnerscursus

Wil je eens kijken of ultimate frisbee iets voor jou is, of de beginselen van de sport leren? Kom met NUTS meedoen aan een beginnerscursus. In vier weken leer je verschillende worpen en de spelregels en wedstrijd technieken. Iedereen kan meedoen aan de cursus.

Frisbee bij NUTS

Ben je geïnteresseerd geraakt in Ultimate? Kom dan vooral een keer meedoen bij één van de trainingen! Van complete beginner tot ervaren speler, iedereen is welkom! We trainen wekelijks.

Verder speelt NUTS mee in de Nederlandse competitie en de City League (de competitie voor Amsterdam en omstreken). Ook doen we zo vaak mogelijk mee aan toernooien in binnen- en buitenland.

NUTS is een gezellige vereniging. Na de training wordt er een biertje gedronken en verder worden er veel feestjes, barbecues, etentjes en andere socials georganiseerd. Niets is verplicht, maar om de club draaiende te houden helpen veel leden mee in de organisatie.

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de vereniging

Meer info
www.ultimatenuts.nl

Locaties

Sportpark Drieburg
Drieburgpad 3
1097 HK Amsterdam

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling