Soort: Dans

Stijldansen

Het USC biedt i.s.m. studentendansvereniging AmsterDance stijldanscursussen aan. Doe mee, met een partner of individueel!

Rooster

Kies een locatie Rooster Stijldansen
  • Deze week

Week 24

Beginnerscursus stijldansen en salsa

Elk halfjaar start bij AmsterDance een nieuwe beginnerscursus waarbij je in 20 weken de basis leert van de verschillende stijldansen en salsa. Voor de beginnerscursus hoef je geen lid te zijn van de vereniging. Deze cursus wordt altijd feestelijk afgesloten met het afdansen, waarbij je vrienden en familie kan uitnodigen en je een dansdiploma ontvangt.

De cursus

  • In de beginnerscursus leer je 7 dansen: Engelse wals, tango, quickstep, chachacha, rumba, jive en salsa.
  • Je leert de basisfiguren waaruit de dansen bestaan.
  • Je leert de technieken om deze goed uit te voeren.
  • Er wordt aandacht besteed aan het leiden en volgen, waarmee jij en je partner leren hoe je samen danst.
  • Je kunt je aanmelden met of zonder partner. Tijdens de lessen zul je niet alleen met een vaste partner dansen, maar wissel je ook door met andere paren om beter te leren leiden en volgen.

Andere stijlen en cursussen

Naast de beginnerscursus biedt AmsterDance danslessen in verschillende andere stijlen. Dit varieert van bachata tot Argentijnse tango tot lindy hop. Ook biedt de vereniging cursussen in stijldansen aan op alle niveaus, van gezellige groepslessen tot serieuze wedstrijdtrainingen. Of je nu de sterren van de hemel danst of net je eerste pasjes zet, bij AmsterDance kan iedereen terecht!

Over de vereniging

AmsterDance is de studentendansvereniging van Amsterdam, waar je kunt dansen met leeftijdsgenoten en we sport en gezelligheid met elkaar combineren! We organiseren lessen in verschillende stijlen, maar richten ons in het bijzonder op partnerdansen, want samen dansen is toch gewoon het leukst. Gezelligheid en toegankelijkheid staan bij ons centraal. Je kunt altijd twee keer vrijblijvend komen kijken of meedansen op onze verenigingsavonden op woensdag of zondag om kennis te maken met AmsterDance.

Inschrijven

Inschrijven / meer info
Je kunt je met partner of individueel inschrijven, direct bij Amsterdance.
Check sdvamsterdance.nl

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren