EN

Soort: Balsport, Teamsport

Rugby

Rugby

Voor rugby werkt het USC samen met de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Ascrum

ASRV Ascrum is sinds haar oprichting 1962 de meest toonaangevende studentenrugbyclub van Nederland. Niet alleen op het gebied van mode en haardracht weet zij zich continu in de kijker te spelen, ook de sportieve prestaties liegen er niet om.

Vorig jaar speelde Ascrum in de Lotto Ereklasse van het Nederlandse Rugby. De eerstejaars rugbyers, de Jonghe Honden, behalen zege na zege in steden als Utrecht, Delft, Leiden en Rotterdam. Verder worden er trips georganiseerd naar het buitenland en worden jaarlijks vijf veelbelovende spelers op trainingsstage naar Zuid-Afrika gestuurd. Kortom, Ascrum is een sportieve en sociale club.

Wie en wanneer?

Bij Ascrum zijn er vier teams. Naast het al genoemde eerste en Jonghe Hondenteam is er een tweede team en een ouwelullenteam. Alle teams trainen op woensdag en vrijdag om half acht. Als beginnende rugbyspeler zul je worden getraind door een ervaren speler. Met je mede Jonghe Honden zullen de basics van het spel je worden bijgebracht. Ongeveer één keer in de twee weken is er een wedstrijd tegen een andere studentenclub. Na de strijd is er altijd een traditioneel legendarische rugby derde helft.

Materiaal

Kicksen en een gebitsbeschermer zijn aanbevolen.

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de vereniging

Meer informatie
Check www.ascrum.nl

Locaties

Sportpark De Eendracht
Bok de Korverweg 8
Geuzenveld Amsterdam

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling