Soort: Extreme sport

Roller derby

Roller derby

Roller derby is een uitdagende, full contact sport op rolschaatsen. Je moet niet bang uitgevallen zijn om mee te doen!

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

  Week 24

  Wat is Roller derby?

  Twee teams spelen tegen elkaar op een vlakke, ovale baan. De jammers van beide teams, herkenbaar aan de twee sterren op de helm, kunnen punten scoren door het inhalen van de tegenstanders. Beide teams proberen tijdens een wedstrijd de jammer van de tegenpartij te blocken en fysiek te hinderen. De snelheid van het spel in combinatie met de fysieke en tactische elementen maken het een unieke sport. Check https://youtu.be/1HkSJpdax9U

  Amsterdam Roller Derby

  De jonge, actieve vereniging Amsterdam Roller Derby heeft twee damesteams en een herenteam in oprichting. Naast een sportieve, is het ook een gezellige vereniging, met meerdere malen per jaar feesten, borrels, toernooien of andere activiteiten.

  Trainingen

  Als nieuw lid start je met een beginnerscursus, Fresh Meat genaamd. Je traint dan 1 a 2 keer per week. Elk semester start een nieuwe Fresh Meat cursus. Indien je de cursus met succes doorloopt, kun je doorstromen naar een wedstrijdteam. Je hebt geen rolschaatservaring nodig om je in te schrijven. Tijdens de Fresh Meat training leer je onder andere:

  • Stoppen
  • Veilig vallen
  • Skaten in een groep
  • Blocken (basis)

  Uitrusting

  Een Roller derby speler heeft minimaal het volgende aan uitrusting nodig: rolschaatsen (quad, geen inline), helm, bitje, pols-, knie- en elleboogbeschermers. De eerste paar keer regelt ARD een uitrusting, daarna dien je je eigen set aan te schaffen.

  Inschrijven

  Inschrijven
  Bij de vereniging.
  Via freshmeat@amsterdamrollerderby.nl

  Adres
  Velodrome (middenterrein)
  Sloterweg 1045
  1066 CD Amsterdam

  Meer informatie
  www.amsterdamrollerderby.nl

  Locaties

  Velodrome
  Sloterweg 1045
  1066 CD Amsterdam

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Delen

  Categorie-indeling