Roeien

Roeien is studentensport nummer één. Het is een sport waarmee je op latere leeftijd kunt beginnen en toch nog de top kunt bereiken! Roeien is ook een uitstekende recreatieve sport: lekker buiten op het water, bij de ondergaande zon over de Amstel glijden. Het USC werkt samen met twee aan de UvA/HvA gelieerde roeiverenigingen: AASR Skøll en ASR Nereus.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

  Week 24

  A.A.S.R. SKØLL

  Wil jij je, naast je studie, ook sportief en sociaal ontwikkelen dan is Skøll de vereniging voor jou. Skøll is één van de beste en grootste studentenroeiverenigingen van Nederland en biedt jou díe dingen die het studentenleven mooi maken: roeien en een bruisend verenigingsleven.

  Studentenroeien kan op verschillende niveaus. Tijdens Skøll’s introductieperiode leer je samen met je ploeg van een ervaren coachteam de basis van het roeien. Afhankelijk van jouw talent en ambitie kies je na de introductie voor het niveau dat bij jou past. Je bepaalt zelf hoe fanatiek je doorgaat met roeien! Als wedstrijdroeier strijd je tegen verenigingen uit het hele land.

  Skøll beschikt over twee professionele hoofdcoaches, een fysiotherapeut en een grote vloot. Hierdoor groeien roeiers van Skøll door tot de roeitop van Nederland. Zo leverden de Olympische Spelen in Athene Skøll maar liefst vijf medailles op.

  De vereniging wordt nog elke dag gevormd door haar leden die actief zijn als roeier òf in het commissieleven. Niet zonder succes, want de grootste roeiwedstrijden van Nederland en beste studentenfeesten worden door Skøll georganiseerd. Vind vrienden en je eigen plek in Amsterdam, kom roeien bij Skøll! Skøll kent geen ontgroening.

  A.S.R. Nereus

  De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus is sport en een sociaal studentenleven in één. Aan de oever van de Amstel worden de mooiste feesten gegeven en de beste roeiers opgeleid. De 800 leden en meer dan 300 eerstejaars laten zien dat deze combinatie succesvol is.

  Nereus ademt roeien. Van recreatief tot Olympisch, iedereen kan op zijn eigen niveau sporten. In de loop van haar bestaan heeft Nereus met een groot aantal Olympische en WK-medailles bewezen aan de absolute top te staan. Ook op nationaal niveau is Nereus toonaangevend. De Varsity, dé studentenroeiwedstrijd van het jaar, heeft Nereus verreweg de meeste keren gewonnen en ook de eerstejaarsploegen voor beginnende roeiers winnen meestal het nationale klassement.

  Dit betekent niet dat op Nereus alleen plaats is voor topsport en supertalenten. De meeste leden roeien op een minder fanatiek niveau en voelen zich aangetrokken tot het bruisende sociale leven dat Nereus biedt. De wekelijkse borrel op donderdag is drukbezocht en in de organisatie van verschillende evenementen is alle ruimte om je te ontplooien.

  Om op een vrijblijvende manier met Nereus kennis te maken is er een introductieperiode van zes weken, de afroeiperiode. Hierin wordt je met andere eerstejaars in een ploegje geplaatst en door ervaren roeiers de eerste kneepjes van het roeien bijgebracht en binnen Nereus wegwijs gemaakt. Ook wordt er dan een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals borrels, een diner en een kamp.

  Inschrijven

  Inschrijving
  Direct bij de vereniging

  Skøll
  Check www.skoll.nl

  Nereus
  Check www.nereus.nl

  Locaties

  AASR Skøll
  Jan Vroegopsingel 6
  1096 CN Amsterdam
  (020) 693 15 99

  Route plannen via Google Maps


  ASR Nereus
  Amsteldijk 130a
  1078 RT Amsterdam
  Tel. (020) 679 71 17

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Delen

  Categorie-indeling