EN

Lacrosse

Lacrosse combineert de beste elementen van voetbal, veld-en ijshockey, American football en basketball. Het USC werkt voor lacrosse samen met The Amsterdam Lions.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Wat is Lacrosse?

Lacrosse is een 10-op-10 (mannen) of 12-op-12 (vrouwen) teamsport op astro-turf of gras. Wedstrijden zijn ingedeeld in vier delen van een kwartier. Elke speler gebruikt een stick (crosse) met een soort net als uiteinde, ontworpen om de rubberen bal te vangen, vasthouden en naar een teamgenoot of doel te schieten.

Vrouwenlacrosse is technisch en veeleisend. Het is dus niet zo Barbie-achtig als veldhockey: er kunnen penalties (straftijd) gegeven worden van 1 tot 5 minuten lang. Mannen spelen het nog ruwer en moeten helmen, handschoenen, arm-en schouderpads dragen.

Echter, met tactieken als man-down defense, fast-breaks, wrap-around scoring en man-up attacks is het duidelijk dat je alleen met strategie kan winnen.

De Nederlandse Lacrosse Bond

Lacrosse competities worden pas sinds 2002 in Nederland gespeeld. Het groeit sneller en sneller, en de mannencompetitie bestaat nu uit 12 teams, en de vrouwencompetitie uit 6. Lacrosse is zowel de jongste als snelst ontwikkelende teamsport in Nederland en wordt in grote massa’s gespeeld door enthousiaste WO en HBO studenten.

Amsterdam Lions

The Amsterdam Lions werden samen met de introductie van lacrosse in Nederland opgericht. De Lions hebben een mannen- en vrouwenteam. 70% van de leden zijn studenten; de andere 30% komen uit het buitenland, grotendeels de VS. Mede door dit is Engels de gesproken taal zowel op als buiten het veld. De teams spelen op de velden van sportpark Middenmeer, aan de Radioweg vlakbij de Jaap Edenbaan. Training is drie keer per week.

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de vereniging


Meer info
Check www.amsterdamlacrosse.nl

Locaties

Sportpark Middenmeer
Radioweg 73
1098 NG Amsterdam
(bij honk- en softbalvereniging O.V.V.O.)

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling