Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Met je USC-fitnessabonnement volg je honderden lessen in de week: zumba, spinning, pilates, BBB en veel meer. Bij 5 USC-locaties in Amsterdam!

Rooster

Kies een locatie Rooster Groepsfitness
  • Deze week

Week 24

Bekijk ook de small group lessen

Groepsfitness bij het USC: hoe werkt dat?

  • Met je fitness– of passe-partoutabonnement kun je onbeperkt aan alle lessen deelnemen.
  • Je kunt bij onze 4 fitnessvestigingen groepsfitnesslessen volgen.
  • Je kunt ook deelnemen aan alle small group trainingen in de fitness.
  • En met je fitnessabonnement kun je natuurlijk vrij trainen in de fitness, bij 5 USC-vestigingen.
  • Daar heb je altijd fitnessbegeleiding en krijg je gratis trainingsschema’s. Als je dat wilt tenminste.
  • Je kunt 3x uitproberen voor €5,- met een proefabonnement.

Haal een ticket voor je les

Je hebt een ticket nodig voor alle groepsfitnesslessen in Universum, Amstelcampus en ClubWest. Het ticket haal je – vóór aanvang van de les – uit de ticketautomaat. Wil je zeker zijn van een plekje in de les? Je kunt eenvoudig online reserveren via het rooster hierboven. Na je online reservering dien je alsnog een ticket op te halen. Let 0p: je reservering vervalt 5 minuten voor de les.

Les bij CREA? Dan moet je even reserveren!

Voor de lessen in CREA moet je voor de start van de les online reserveren. Zo kan de instructeur checken of je een abonnement hebt: we hebben daar namelijk geen fancy vingerscanpoortjes.

Welke groepsfitnesslessen bieden we aan?

Bag training, Barreworkout, BBB, Body power, Booty power, Boxercise, Bungee super fly, Combat, Conditietraining, Core power, Essentrics, Fat attack, Fitness circuit, In-/outdoor, Kick & shape, Pilates, Spinning, Steps, Step basic, Total body workout, Yoga basic, Zumba.

Wat houden de groepsfitnesslessen in?

Bag training

Stoten en trappen op de bokszak gecombineerd met oefeningen voor het hele lichaam. Natuurlijk wordt er ook op je techniek gelet. Even helemaal los!

Barreworkout

Ballet barretraining is de nieuwste fitnesstrend. In de barreworkout krijg je een combinatie van ballet, pilates en yoga op eigentijdse muziek in een energieke en ontspannen setting. 

BBB

BBB staat voor: buik, billen en benen. Je les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

Body power

Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

Booty power

Met Booty power pak je deze sterkste spieren van je lichaam aan vanuit verschillende hoeken met gevarieerde oefeningen. Werk aan een power booty!

Boxercise

Tijdens Boxercise leer je van een erkende bokstrainer de basistechnieken van boksen, zoals voetenwerk en basisstoten. Deze technieken worden in tweetallen geoefend, bokshandschoenen en pads worden hiervoor gebruikt. Tussendoor krijg je drills van de instructeur, intensieve oefeningen voor je conditie. Vechtsportachtergrond is niet vereist. Dus handschoenen aan en gaan!

Bungee super fly

Bungee super fly® is een high-intensity workout aan een bungee elastiek met een mega hoge fun-factor. Hierdoor voel je je een superheld en vergeet je bijna dat het een workout is. Terwijl jij de lucht in springt, schiet je hartslag snel omhoog en heb je een enorm hoge vetverbranding. De bungee geeft een andere dimensie aan burpees, push-ups en jumps, je traint hierdoor spieren op een andere manier.

Combat 

In deze les train je je hele lichaam in circuitvorm o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan zelfverdedigingstechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

Conditietraining

Dit is een circuittraining waarbij alle aanwezige materialen worden ingezet. Je loopt en springt veel in deze training, waarvan je de intensiteit grotendeels zelf bepaalt. Een lekkere zware training waarin het gehele lichaam aan bod komt, zowel qua kracht als conditie. 

Core power

Core power is een uniek trainingsprogramma, waarin kracht, conditie en coördinatie zijn verwerkt in één effectieve workout! Je doet ‘functionele krachttraining’ met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen effectief samenwerken. Met Core power ga je ‘back to basics’: duwen, trekken, heffen, draaien, buigen en strekken. 

Essentrics

Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Fat attack 

Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

Fitness circuit

Bij deze afwisselende circuittraining worden verschillende toestellen en materialen in de fitness gebruikt. Alle spieren komen aan de beurt en ook je conditie krijgt een boost. Onze instructeur laat je alle hoeken van de zaal zien! Alleen bij ClubWest.

High Intensity Workout

Een intensieve cardiotraining met opzwepende muziek, veel high impact (= lekker springen!) en body weight oefeningen. Geen ingewikkelde pasjes, wel flink zweten! Je werkt aan je algehele conditie, een strakker lichaam en een zeer voldaan gevoel. Wat wil je nog meer?
Deze les vind je bij Amstelcampus.

In-/outdoor

De In/outdoor training is een les waarin je vooral werkt aan kracht, uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Dit doe je d.m.v. een mix van lichaamsgewichtsoefeningen en compound oefeningen.
Deze les vind je bij ClubWest.

Kick & shape

Een intensieve les waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

Pilates

Je sleutelwoorden bij Pilates zijn lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij Pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning

Dit is een workout op een spinningfiets onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de ‘fietstocht’ kun je de snelheid, weerstand en houding (zittend/staand) aanpassen. De stimulerende werking van de muziek kan hierbij net dat extra zetje geven. Je kunt op elk moment zelf de intensiteit bepalen die bij je past.

Steps

Een energieke cardio les met een step! Je leert een choreografie aan, waarbij de bewegingen op, over en rondom de step worden gemaakt.  Enthousiaste instructeurs en pittige muziek zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd raakt voor een intensieve workout!

Step basic

Je leert de basis steps pasjes tijdens deze les. Je leert een simpele choreografie aan die je herhaalt tijdens de les. Geschikt voor beginners.

Total body workout

De naam zegt het al: je traint tijdens deze les je total body. Je kan van alles verwachten: van aerobics tot halteroefeningen, high impact tot aan verzuring to the max. Je werkt aan je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen. Oefeningen voor alle spiergroepen kunnen aan bod komen: rug, armen, buik, schouders, borst en benen.

Yoga basic

De naam zegt het eigenlijk al, een basisles yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je meer de diepte in, dan kun je een yogacursus volgen van 9 weken.

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, cumbia, calypso, flamenco en hip hop. Hou je van swingende muziek en wil je graag gewicht verliezen. Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

Vergelijk de lessen

Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in deze tabel.

USC Groepsfitness matrix februari 2020

 

Passe-partout

Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het  passe-partout echt iets voor jou! Je kunt met dit abonnement deelnemen aan veel verschillende sporten, waaronder groepsfitness.


Veelgestelde vragen

Probeer 3x voor €5,-!

Inschrijven

Inschrijving
Check fitness voor alle abonnementen.

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


CREA
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
(020) 525 1414


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren