Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Met je USC-fitnessabonnement volg je honderden lessen in de week: zumba, spinning, pilates, BBB en veel meer. Bij 4 USC-locaties in Amsterdam!

Rooster

Kies een locatie Rooster Groepsfitness
 • Deze week

Week 24

Reserveren is verplicht!

Groepsfitness bij USC

Met je fitness– of passe-partoutabonnement kun je aan alle groepslessen deelnemen.
En met je fitnessabonnement kun je natuurlijk vrij trainen in de fitness bij 4 USC-vestigingen.
Met toffe Summer Extras in zomer 2020: basketbal, beachvolleybal en slacklinen.
Corona-proof: we werken met verplicht reserveren en extra huisregels.
Nog geen USC abonnement? Check het Fitness Summer Membership!

Fitness Summer Membership

 • Met een Fitness Summer Membership heb je toegang tot de gym bij 4 USC vestigingen (inclusief groepsfitnesslessen) in juli en augustus. Je vindt het abonnement op de fitnesspagina.
 • Het tarief voor het Summer Membership wordt iedere maandagochtend iets verlaagd, zodat je tegen een aantrekkelijk tarief t/m eind augustus met een Summer Membership kunt sporten bij USC!

Reserveren

 • Reserveren is verplicht voor ieder bezoek aan USC, ook wanneer je individueel wilt trainen in de fitness.
 • Reserveer je les via het rooster hierboven.
 • Je kunt tot 6 dagen van te voren reserveren.
 • Je kunt maximaal 4 reserveringen in de daaropvolgende 6 dagen maken.
 • Op de dag zelf is het aantal reserveringen onbeperkt.
 • Lees alle reserveringsregels en aanvullende huisregels goed door voor je naar USC komt! Alleen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

Annuleren

Gereserveerd, maar je kunt toch niet? Maak plek voor een ander!

Annuleer je les

Summer Extras

Heel juli en augustus doe je toffe Summer Extras, gewoon met je USC-abonnement: basketbal, beachvolleybal en slacklinen. Wel even reserveren via de Summer Extras pagina!

Alle groepsfitnesslessen

BBB, body power, body weight training, bootcamp, combat, condition circuit, core power, essentrics, fat attack, high intensity training (HIT), kick & shape, pilates, spinning, yoga basic, zumba

De groepslessen: uitleg

BBB

BBB staat voor: buik, billen en benen. Je les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

Body power

Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

Body weight training

In deze circuitles worden voornamelijk lichaamsgewichtoefeningen gedaan, soms met hulpmiddelen als fitnesselastieken om de weerstand te verlagen of juist te verhogen. Ook gebruiken we kettlebells, bosuballen, steps en nog veel meer om je uit te blijven dagen.

Bootcamp

Een outdoor training, waarbij je stukken hardlopen afwisselt met allerlei kracht- en conditionele oefeningen. Lekker buiten spelen!

Combat 

In deze les train je je hele lichaam in circuitvorm o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan zelfverdedigingstechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

Condition circuit

Dit is een circuittraining waarbij alle aanwezige materialen worden ingezet. Je loopt en springt veel in deze training, waarvan je de intensiteit grotendeels zelf bepaalt. Een lekkere zware training waarin het gehele lichaam aan bod komt, zowel qua kracht als conditie. 

Core power

Core power is een uniek trainingsprogramma, waarin kracht, conditie en coördinatie zijn verwerkt in één effectieve workout! Je doet ‘functionele krachttraining’ met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen effectief samenwerken. Met Core power ga je ‘back to basics’: duwen, trekken, heffen, draaien, buigen en strekken. 

Essentrics

Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Fat attack 

Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

High Intensity Training

Een intensieve cardiotraining met opzwepende muziek, veel high impact (= lekker springen!) en body weight oefeningen. Geen ingewikkelde pasjes, wel flink zweten! Je werkt aan je algehele conditie, een strakker lichaam en een zeer voldaan gevoel. Wat wil je nog meer?

Kick & shape

Een intensieve les waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

Pilates

Je sleutelwoorden bij Pilates zijn lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij Pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning

Dit is een workout op een spinningfiets onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de ‘fietstocht’ kun je de snelheid, weerstand en houding (zittend/staand) aanpassen. De stimulerende werking van de muziek kan hierbij net dat extra zetje geven. Je kunt op elk moment zelf de intensiteit bepalen die bij je past.

Yoga basic

De naam zegt het eigenlijk al, een basisles yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je meer de diepte in, dan kun je een yogacursus volgen van 9 weken of een yoga-abonnement nemen bij ClubWest.

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, cumbia, calypso, flamenco en hip hop. Hou je van swingende muziek en wil je graag gewicht verliezen. Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

Vergelijk de lessen

Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in deze tabel.

USC Groepsfitness matrix februari 2020


Veelgestelde vragen

Aanvullende huisregels

Inschrijven

Inschrijving

 • Check Fitness voor de abonnementen.
 • Reserveren kan alleen online en is verplicht.

Summer Program 2020
Iets anders dan fitness? Check het hele USC Summer Program!

Aanvullende huis- en reserveringsregels
Lees alle reserveringsregels en aanvullende huisregels goed door voor je naar USC komt! Alleen zo houden we het samen veilig en verantwoord.

Contact
Mail: usc@uscsport.nl
Chat: facebook messenger / instagram.

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


CREA
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
(020) 525 1414


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren