EN

Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Groepsfitness

Groepsfitness is hoe dan ook één groot feest. En met een fitnessabonnement bij het USC volg je écht heel veel groepsfitnesslessen, als spinning, pilates, zumba. Bij 4 fitnessvestigingen: sportcentrum Universum, ClubWest, Amstelcampus en ASC.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Zomerprogramma

Met je (lopende of nieuwe zomer-) fitnessabonnement kun je groepsfitnesslessen volgen maar ook vrij trainen in de fitness of deelnemen aan small group trainingen. Je vindt een scala aan lessen op de locaties Universum, Amstelcampus, ASC en ClubWest. Check hier het volledige USC-zomerprogramma.

Groepsfitness bij het USC: hoe werkt dat?

  • Met je fitness– of passe-partoutabonnement kun je onbeperkt aan alle lessen deelnemen.
  • Je kunt bij onze 4 fitnessvestigingen groepsfitnesslessen volgen.
  • Je kunt ook deelnemen aan alle small group trainingen in de fitness.
  • En met je fitnessabonnement kun je natuurlijk vrij trainen in de fitness, bij 5 USC-vestigingen.
  • Daar heb je altijd fitnessbegeleiding en krijg je gratis trainingsschema’s. Als je dat wilt tenminste.
  • Je kunt 3x gratis uitproberen.

Haal een ticket voor je les

Je hebt een ticket nodig voor alle groepsfitnesslessen in Universum, Amstelcampus en vanaf 4 september 2017 ook bij ClubWest. Het ticket haal je uit de ticketautomaat. Wil je zeker zijn van een plekje in de les? Je kunt eenvoudig online reserveren via het rooster hierboven. Na je online reservering moet je in Amstelcampus, Universum en ClubWest alsnog een ticket ophalen.

Wat houden de groepsfitnesslessen in?

Barreworkout

Ballet barretraining is de nieuwste fitnesstrend. In de barreworkout krijg je een combinatie van ballet, pilates en yoga op eigentijdse muziek in een energieke en ontspannen setting. 

BBB

BBB staat voor: buik, billen en benen. Je les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

Body power

Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

Combat 

In deze les train je je hele lichaam in circuitvorm o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan zelfverdedigingstechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

Conditietraining

Dit is een circuittraining waarbij alle aanwezige materialen worden ingezet. Je loopt en springt veel in deze training, waarvan je de intensiteit grotendeels zelf bepaalt. Een lekkere zware training waarin het gehele lichaam aan bod komt, zowel qua kracht als conditie. 

Core power

Core power is een uniek trainingsprogramma, waarin kracht, conditie en coördinatie zijn verwerkt in één effectieve workout! Je doet ‘functionele krachttraining’ met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen effectief samenwerken. Met Core power ga je ‘back to basics’: duwen, trekken, heffen, draaien, buigen en strekken. 

Essentrics

Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Fat attack 

Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

Fit fight 

Verwacht bij deze les een krachtige cardio-workout geïnspireerd op Oosterse vechtkunsten zoals karate, boksen, taekwondo en muay thai. Maar dan op muziek! In deze fanatieke non-contact les, begin je met het leren van alle bewegingen die zullen worden gebruikt in de les.

In-/outdoor

De In/outdoor training is een les waarin je vooral werkt aan kracht, uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Dit doe je d.m.v. een mix van lichaamsgewichtsoefeningen en compound oefeningen.
Deze les vind je bij ClubWest.

Kick & shape

Een intensieve les waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

Kinesis (in ClubWest)

Kinesis is een trainingsmethode waarbij de bewegingen die je maakt ongedwongen en natuurlijk aanvoelen dankzij de technologie die het mogelijk maakt de zwaartekracht te overwinnen in een driedimensionale ruimte. Je wordt opnieuw bewust van je bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest. Je kunt in ClubWest ook zelfstandig gebruik maken van de Kinesisruimte alswel in groepsverband, onder begeleiding van een instructeur.

Pilates

Je sleutelwoorden bij Pilates zijn lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij Pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning

Onder begeleiding van de docent maak je een ‘fietstocht’ waarin verschillende snelheden elkaar afwisselen. De stimulerende werking van de muziek kan hierbij net dat extra zetje geven. Je kunt op elk moment zelf de weerstand kiezen die bij je past.

Step & dance

Step & dance biedt je een choreografisch uitdagende, gevorderde stepsles. De fun factor is hoog en je kunt vooral lekker losgaan. 

Steps

Een energieke cardio les met een step! Je leert een choreografie aan, waarbij de bewegingen op, over en rondom de step worden gemaakt.  Enthousiaste instructeurs en pittige muziek zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd raakt voor een intensieve workout!

Step basic

Je leert de basis steps pasjes tijdens deze les. Je leert een simpele choreografie aan die je herhaalt tijdens de les. Geschikt voor beginners.

Total body workout

Bij total body workout krijg je na een warming-up een kort stuk aerobics hi/low impact. De combinaties zijn makkelijk te volgen. Daarna volgen oefeningen voor alle spiergroepen: rug, armen, buik, schouders, borst en benen. Deze les verbetert je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen van je hele lichaam. Total body workout + bestaat uit 45 min. cardio en 45 min. oefeningen.

Yoga basic

De naam zegt het eigenlijk al, een basisles yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je meer de diepte in, dan kun je een yogacursus volgen van 9 weken.

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, cumbia, calypso, flamenco en hip hop. Hou je van swingende muziek en wil je graag gewicht verliezen. Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

Vergelijk de lessen

Vergelijk de verschillende workouts (o.a. op intensiteit) in deze tabel.

Passe-partout

Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het  passe-partout echt iets voor jou! Je kunt met dit abonnement deelnemen aan veel verschillende sporten, waaronder groepsfitness.


Veelgestelde vragen

Probeer het 3x gratis

Inschrijven

Inschrijving
Check fitness voor alle abonnementen

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III particulieren
Eenmalig inschrijfgeld € 10,-