EN

Soort: Fitness, Krachtsport, Passe-partout

Fitness

Fitness

Met een fitnessabonnement bij het USC kun je trainen bij onze 5 fitnessvestigingen in Amsterdam. Naast professionaliteit en moderne apparatuur, bieden we je vooral een prettige sfeer. En dat kun je zelf ervaren: je bent altijd welkom om de fitness bij het USC zelf te uit proberen!

Rooster

Kies een locatie…
 • Deze week

Week 24

Waarom kies je voor fitness bij het USC?

 • Je traint met 1 abonnement bij 5 USC-vestigingen in Amsterdam.
 • Je kunt deelnemen aan alle small group trainingen in de fitness (zie rooster boven).
 • Je volgt alle groepsfitnesslessen bij 4 USC-vestigingen.
 • Je hebt altijd fitnessbegeleiding en krijgt gratis trainingsschema’s. Als je dat wilt tenminste.
 • Gebruik het gewichthefplatform in Universum, en de halterplatformen in ClubWest, ASC en PCH Fitness.

Wil je een trainingsschema?

Wat je trainingsdoelen ook zijn, onze fitnesstrainers maken graag en gratis een persoonlijk trainingsprogramma voor jou! Plan eenvoudig een gratis afspraak met een trainer in Universum, Amstelcampus, ASC of ClubWest via het rooster hierboven. Dit kan max. 6 dagen van te voren. Je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken in de fitnessruimte of aan de balie.

De extra’s bij het USC

Fittest

Bij de fittest doe je een sub-maximale fietstest om een beeld te krijgen van je conditie en krijg je een bijpassend trainingsprogramma. Deze kun je GRATIS reserveren als je een fitnessabonnement hebt. Reserveer in het rooster (zie hierboven) of maak de afspraak met je fitnesstrainer of aan de balie. Wil je een uitgebreide test, gericht op duursport? Dat kan ook. Reserveer dan een inspanningstest bij het USC-sportlab.

Begeleiding bij gewichtheffen

Op bepaalde dagen is er een gewichtheftrainer in de gewichthefzaal van sportcentrum Universum, om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Let wel: om in de gewichthefzaal te mogen trainen moet je wel ervaring met gewichtheffen hebben. Heb je niet of nauwelijks ervaring, volg dan de cursus gewichtheffen.

Small group trainingen

• Abs

In 15 minuten train je je buikspieren.

• Agility training

Wil jij sneller worden in sprints? Of wendbaarder? Agility Training brengt meer kwaliteit in jouw snelheid. De training duurt inclusief warming-up, kern en cooling-down ongeveer 45 minuten. Met behulp van agility ladder, kapjes, de trap, kunstgrasstrook enz. wordt je uitgedaagd in jouw snelheid. Deze training is vooral geschikt als je wilt werken aan explosiviteit en snelheid.

• Basic movement

Een goede techniek van de meest elementaire oefeningen is de basis van een goede krachttraining. In deze les wordt aandacht besteed aan vragen als: Hoe voer ik de squat juist uit? Wat is een pull-up en hoe doe ik die? Welke variaties zijn er allemaal voor een deadlift?

• Calisthenics

Wil jij een handstand, muscle up, human flag, front en back lever kunnen? Dit is je kans om de zwaartekracht te trotseren. Daag jezelf uit en verleg je grens door te trainen als een gymnast.

• Core

Bij deze les is er aandacht voor de lichaamshouding en het op een gecontroleerde manier versterken van de buik- en rugspieren. De training bestaat niet alleen uit grondoefeningen, herkenbaar uit de Pilates lessen, maar wordt ook in uitdagende circuitvormen aangeboden.

• HIIT

High Intensity Interval Training. Deze vorm van interval training bestaat uit korte periodes van intensieve inspanning, gevolgd door korte herstelmomenten.  Je traint je algehele conditie maar ook kracht en snelheid, gebruikmakend van eenvoudige materialen of body weight. En dat in minder dan een half uur: worth trying!

• High performance

Techniek- en krachttraining voor prestatiegerichte sporters. Aan bod komen technieken uit het gewichtheffen en powerlifting.

• Kettlebell

Kracht en conditietraining van Russische oorsprong. Een kettlebell of girya is een gietijzeren gewicht dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. Corepower- en conditietraining. Leer de vele mogelijkheden kennen in deze gratis ‘cursus’.

• Kinesis (in ClubWest)

Kinesis is een trainingsmethode waarbij de bewegingen die je maakt ongedwongen en natuurlijk aanvoelen dankzij de technologie die het mogelijk maakt de zwaartekracht te overwinnen in een driedimensionale ruimte. Je wordt opnieuw bewust van je bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest. Je kunt in ClubWest ook zelfstandig gebruik maken van de Kinesisruimte alswel in groepsverband, onder begeleiding van een instructeur.

• Mobility class

In deze les staat het verhogen van soepelheid en lenigheid in de spieren en gewrichten centraal. Dit kan je helpen om de bewegingsuitslag van oefeningen te vergroten en zo meer te bereiken met je krachttraining.

• Outdoor fitness

Wil je lekker buiten spelen? Dan is outdoor fitness iets voor jou. Prawler, trekkerbanden, voorhamer en touw zijn de materialen waarmee je aan de slag gaat. De training gaat in het voorjaar/zomer altijd door; alleen bij gladheid en onweer kan het voorkomen dat deze training niet doorgaat. Van 1 maart tot 31 oktober.

• Strength

Er zijn verschillende manieren om fysiek sterker te worden: trainen met je eigen lichaamsgewicht of juist met dumbells of barbells, de focus op spieruithoudingsvermogen of juist op spieropbouw. Bij deze les kun je elke dag iets anders verwachten!

• Stretching

15 minuten cooling down met rek- en hersteloefeningen.

• Stretching & mobility

In deze les van 30 minuten combineer je een rek- en hersteltraining met oefeningen die de soepelheid en lenigheid verhogen. Hiermee vergroot de bewegingsuitslag en vermindert het blessurerisico bij zowel kracht- als duursporten.

• Synrgy

Synrgy is een groot rood apparaat, met stangen, touwen, toeters en bellen. Je kunt er meerdere keren per dag groepstrainingen volgen van 30 minuten. Je wordt moe. Zeker. Je doet een high intensity interval training in circuitvorm met hoge fun factor en veel afwisseling.

• WAC

Weightlifting Aerobic Circuit, deze training is oorspronkelijk gebaseerd op het Olympisch gewichtheffen, maar in feite een waardevolle full-body training voor iedere sporter.

Ook groepsfitness zit in je abonnement

Je kunt met je fitnessabonnement ook deelnemen aan het groepsfitnessprogramma.

Kleding en materiaal

Sportkleding en schone sportschoenen zijn verplicht.

Handdoek

Neem altijd een handdoek mee naar de fitnesszaal (zie de huisregels). Vergeten? Voor €1,- huur je er een bij de USC-sportbalie.

Passe-partout

Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het passe-partout echt iets voor jou! Ook fitness maakt deel uit van het passe-partout.

Toegang 10x/25x

Met je Toegang 10x – of Toegang 25x abonnement kun je deelnemen aan alle lessen die vallen in het passe-partoutabonnement.

Haltertraining

Elke USC-fitnessvestiging, behalve Amstelcampus sport & fitness heeft een halterplatform.

• Krachttraining begeleiding

Op het Olympisch-platform van Universum voor alle niveau’s.

• Ladies night

De gewichthefzaal is tijdens de Ladies night in zijn geheel gereserveerd voor vrouwen die onder begeleiding van USC-trainster Krullaine kunnen krachttrainen (o.a. met halters en dumbbells).

• Powerliften gevorderden

Begeleiding voor gevorderde lifters in Universum.

Ben je beginner en wil je je bekwamen in gewichtheffen of powerliften, doe dan een cursus in één van beide disciplines.

Uitsluitend trainen bij ASC of PCH Fitness

Voor categorie II en III deelnemers is er een speciaal abonnement, waarmee je alleen op het ASC of alleen op PCH Fitness kunt trainen. Vraag ernaar bij de balie aldaar.

Medical fitness

Wil je je belastbaarheid verhogen bij klachten aan je bewegingsapparaat? Medical fitness doe je onder begeleiding van een oefentherapeut en in samenwerking met USC Fysiotherapie. Medical fitness wordt buiten de reguliere openingstijden aangeboden. Je maakt hiervoor een afspraak aan de balie van het ASC.

Fitness huisregels

Naast de algemene USC-huisregels ga ik akkoord met de volgende fitnesshuisregels:

De fitnesshuisregels van het USC

 • Ik volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige instructeur op;
 • Ik gebruik vanwege de hygiëne altijd een handdoek tijdens het sporten;
 • Ik neem geen jassen, tassen en dergelijke mee de sportruimte in;
 • Ik laat alles na gebruik schoon en opgeruimd achter;
 • Ik weet hoe ik de materialen in de fitness moet gebruiken en ga hier gecontroleerd mee om;
 • Op het moment dat ik het sportmateriaal niet gebruik, kan iemand anders hier gebruik van maken;
 • Gewichten zoals schijven, halters en kettlebells plaats ik na gebruik terug in de rekken en laat ik niet op het apparaat of op de vloer achter;
 • Ik maak op passende wijze gebruik van de materialen;
 • Ik gebruik de foamrol en massageballen alleen op de buikspiermat;
 • Op de buikspiermat mogen mijn schoenen uit, maar houd ik mijn sokken aan;
 • Ik weet dat alleen de fitnessinstructeurs van het USC  de geluidsapparatuur en tv’s bedienen;
 • Ik gebruik magnesium alleen op de gewichthefvloer;
 • Als ik met de halterstangen train, gebruik ik altijd sluitstukken.

Probeer het 3x gratis!

Inschrijven

Fitness / halfjaar

Categorie I € 123,-

Categorie II € 210,-

Categorie III € 288,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / jaar

Categorie I € 168,-

Categorie II € 294,-

Categorie III € 510,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / kwartaal

Categorie I € 76.50

Categorie II € 123,-

Categorie III € 154.50

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / maand

Categorie I € 30,-

Categorie II € 45,-

Categorie III € 57,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / halfjaar

Categorie I € 84,-

Categorie II € 138,-

Categorie III € 213,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / jaar

Categorie I € 126,-

Categorie II € 216,-

Categorie III € 372,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / kwartaal

Categorie I € 55.50

Categorie II € 108,-

Categorie III € 121.50

InschrijvenCategorie-indeling

Toegang / 10x (6 mnd geldig)

Categorie I € 49,-

Categorie II € 76.50

Categorie III € 99,-

InschrijvenCategorie-indeling

Toegang / 25x (1 jaar geldig)

Categorie I € 97.50

Categorie II € 154,-

Categorie III € 198,-

InschrijvenCategorie-indeling

SEIZOEN 2018-2019

Inschrijving
Online of aan de balie

Tarieven
Eenmalige entree
Cat. I € 8,-
Cat. II & III € 12,-

Daluren
Alle fitnessvestigingen (behalve ASC):
maandag t/m vrijdag tot 15.00 uur.

Betaling per automatische incasso
Betalen per automatische incasso? Dat kan; voor studenten bij abo’s vanaf €150,- en voor niet-studenten bij abo’s vanaf €250,-. Check de info en voorwaarden voor maandelijks betalen voordat je het regelt aan jouw USC-balie.

Locaties

Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


PCH Fitness
Spuistraat 134
1012 VB Amsterdam
(020) 525 89 61

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III particulieren
Eenmalig inschrijfgeld € 10,-