Soort: Fitness, Krachtsport, Passe-partout

Fitness bij het USC

Met een fitnessabonnement bij het USC kun je trainen bij onze 5 fitnessvestigingen in Amsterdam.

Rooster

Kies een locatie Rooster Fitness
 • Deze week

Week 24

Bekijk ook het groepsfitnessrooster

Fitness bij het USC: waarom?

Voor studenten in Amsterdam is fitness bij het USC heel goedkoop.
Je traint met 1 abonnement bij 5 USC-vestigingen in Amsterdam.
Je volgt alle small group trainingen (zie rooster boven).
En ook alle groepsfitnesslessen.
Je hebt altijd fitnessbegeleiding en krijgt gratis trainingsschema’s.

Fitness bij het USC in beeld

Alle small group trainingen

Abs, Body weight training, Booty power, Calisthenics, Cardio boxing, Core, Fitness skills, HIIT (High Intensity Interval Training), Kinesis, Mindful training, Mobility class, Outdoor fitness, Stretching, Stretching & mobility, Synrgy, Synrgy XL, WoD.

Small group trainingen: uitleg

Small group trainingen zijn korte trainingen van max. 45 minuten in de fitness.

• Abs

In 15 minuten train je je buikspieren.

• Body weight training

Wil je weten wat een pull-up of een inverted row is en hoe je deze op de correcte manier uitvoert? Dan is dit de juiste les! In deze circuitles worden voornamelijk lichaamsgewichtoefeningen gedaan, soms met hulpmiddelen als fitnesselastieken om de weerstand te verlagen of juist te verhogen. Ook gebruiken we kettlebells, bosuballen, steps en nog veel meer om je uit te blijven dagen.

• Booty power

Met Booty power pak je deze sterkste spieren van je lichaam aan vanuit verschillende hoeken met gevarieerde oefeningen. Werk aan een power booty!

• Calisthenics

Wil jij een handstand, muscle up, human flag, front en back lever kunnen? Dit is je kans om de zwaartekracht te trotseren. Daag jezelf uit en verleg je grens in deze intensieve lichaamsgewichttraining.

• Cardio boxing

Bij cardio boxing hoef je niet te denken aan techniektraining of sparren. Waaraan wel? Een interval gerichte training met veel aspecten uit het boksen. Touwtje springen, sit-ups, push-ups, en uiteraard heel veel stoten en slaan. Met handschoenen. Op een bokszak. Slopend!

• Core

Bij deze les is er aandacht voor de lichaamshouding en het op een gecontroleerde manier versterken van de buik- en rugspieren. De training bestaat niet alleen uit grondoefeningen, maar wordt ook in uitdagende circuitvormen aangeboden.

• Fitness skills

In deze les verbeter je je techniek. Je gaat aan de slag met hoe je je oefeningen uitvoert. Deze les is bedoeld voor prestatiegerichte atleten. Alleen bij ASC.

• HIIT

High Intensity Interval Training. Deze vorm van interval training bestaat uit korte periodes van intensieve inspanning, gevolgd door korte herstelmomenten.  Je traint je algehele conditie, maar ook kracht en snelheid, gebruikmakend van eenvoudige materialen of body weight. En dat in minder dan een half uur: worth trying!

• Kinesis

Kinesis is een trainingsmethode waarbij de bewegingen die je maakt ongedwongen en natuurlijk aanvoelen dankzij de Kinesis-apparatuur die je ondersteunt. Je wordt bewust van je bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest. Alleen bij ClubWest is een Kinesisruimte! Je kunt bij ClubWest zelfstandig gebruik maken van deze ruimte of in groepsverband, onder begeleiding van een instructeur.

• Mindful training

Het doel van deze training is anders leren omgaan met fysieke en mentale uitdagingen om zo minder pijn, onrust en stress te ervaren. Door het toepassen van kleine veranderingen in je mindset ontstaat er een optimale spanning in lichaam en geest. We werken met o.a. uitgangspunten en thema’s van zelfcompassie en mindfulness. Alleen bij ASC.

• Mobility class

In deze les staat het verhogen van soepelheid en lenigheid in de spieren en gewrichten centraal. Dit kan je helpen om de bewegingsuitslag van oefeningen te vergroten en zo meer te bereiken met je krachttraining.

• Outdoor fitness

Lekker buiten spelen? Dan is outdoor fitness iets voor jou. Prawler, trekkerbanden, voorhamer en touw zijn de materialen waarmee je aan de slag gaat. De training gaat in het voorjaar/zomer bijna altijd door, behalve bij gladheid en onweer. Van 1 maart tot 31 oktober.

• Stretching

15 minuten cooling down met rek- en hersteloefeningen.

• Stretching & mobility

In deze les van 30 minuten combineer je een rek- en hersteltraining met oefeningen die de soepelheid en lenigheid verhogen. Hiermee vergroot je je bewegingsuitslag en verminder je blessurerisico voor kracht- en duursporten.

• Synrgy (XL)

Synrgy is een groot rood apparaat, met stangen, touwen, toeters en bellen. Je kunt er meerdere keren per dag groepstrainingen volgen van 30 minuten, of van 45 minuten als je voor een Synrgy XL kiest. Je wordt moe. Zeker. Je doet een high intensity interval training in circuitvorm met hoge fun factor en veel afwisseling.

• WoD

De Workout of the Day is een competitieve total body kracht- en cardiotraining. Ga jij de uitdaging tegen de anderen aan? Alleen bij ASC.

Trainingsschema / afspraak met een fitnesstrainer

Wat je trainingsdoelen ook zijn, onze fitnesstrainers maken graag en gratis een persoonlijk trainingsprogramma voor jou! Plan heel makkelijk een gratis afspraak via het rooster hierboven. Dit kan max. 6 dagen van te voren. Je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken in de fitnessruimte of aan de balie.

Je kunt ook een afspraak maken voor een fittest. Hiermee test je met een sub-maximale fietstest je algehele fitheid. Je krijgt meteen een bijpassend trainingsprogramma. Ook een fittest kun je gratis plannen via het rooster hierboven, bij de fitnesstrainer of aan de balie. Wil je een uitgebreide test, gericht op duursport? Dat kan ook. Reserveer dan een inspanningstest bij het USC-sportlab.

Gewichthef- en powerliftplatform

• Gewichtheffen

Olympisch gewichtheffen kan alleen bij sportcentrum Universum, op ons speciale platform. Op bepaalde dagen is er een open haltertraining (gewichtheffen en powerliften gecombineerd), er is dan een instructeur aanwezig om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Let op: om in de gewichthefzaal te mogen trainen moet je wel ervaring met gewichtheffen hebben. Heb je niet of nauwelijks ervaring, volg dan de cursus gewichtheffen. Check het rooster en alle info over gewichtheffen bij het USC.

• Powerliften

Elke USC-fitnessvestiging, behalve Amstelcampus sport & fitness, heeft een halterplatform. Bij Universum kun je op bepaalde dagen aanschuiven bij de open haltertraining (gewichtheffen en powerliften gecombineerd), check het rooster. Ook bij ClubWest is een open haltertraining. Bij beide locaties is deze training bedoeld als begeleiding voor geoefende powerlifters. Nog geen ervaring? Check de cursussen powerliften bij Universum of ClubWest.

Passe-partout

Wil je ook wel eens wat anders doen dan fitness en hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het passe-partout echt iets voor jou! Ook fitness maakt deel uit van het passe-partout.

Alleen bij ASC

ASC abonnement

Voor categorie II en III deelnemers is er een speciaal abonnement, waarmee je alleen op het ASC kunt trainen. Vraag ernaar bij de balie van het ASC.

Mindful training bij ASC

Het doel van deze training is anders leren omgaan met fysieke en mentale uitdagingen om zo minder pijn, onrust en stress te ervaren. Door het toepassen van kleine veranderingen in je mindset ontstaat er een optimale spanning in lichaam en geest. We werken met o.a. uitgangspunten en thema’s van zelfcompassie en mindfulness. Jago Bunnik begeleidt de mindful training, elke maandag en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Er kunnen meerdere sporters tegelijk begeleid worden, Jago gunt iedereen zijn eigen tempo en diepgang.

Fitness huisregels

Naast de algemene USC-huisregels ga ik akkoord met de volgende fitnesshuisregels:

De fitnesshuisregels van het USC

 • Ik volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige instructeur op;
 • Ik gebruik vanwege de hygiëne altijd een handdoek tijdens het sporten;
 • Ik neem geen jassen, tassen en dergelijke mee de sportruimte in;
 • Ik laat alles na gebruik schoon en opgeruimd achter;
 • Ik weet hoe ik de materialen in de fitness moet gebruiken en ga hier gecontroleerd mee om;
 • Op het moment dat ik het sportmateriaal niet gebruik, kan iemand anders hier gebruik van maken;
 • Gewichten zoals schijven, halters en kettlebells plaats ik na gebruik terug in de rekken en laat ik niet op het apparaat of op de vloer achter;
 • Ik maak op passende wijze gebruik van de materialen;
 • Ik gebruik de foamrol en massageballen alleen op de buikspiermat;
 • Op de buikspiermat mogen mijn schoenen uit, maar houd ik mijn sokken aan;
 • Ik weet dat alleen de fitnessinstructeurs van het USC  de geluidsapparatuur en tv’s bedienen;
 • Ik gebruik magnesium alleen op de gewichthefvloer;
 • Als ik met de halterstangen train, gebruik ik altijd sluitstukken.

Probeer 3x voor €5,-!

Inschrijven

Fitness / halfjaar

Categorie I € 126,-

Categorie II € 216,-

Categorie III € 297,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / jaar

Categorie I € 172.80

Categorie II € 300,-

Categorie III € 522,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / kwartaal

Categorie I € 79,-

Categorie II € 126.50

Categorie III € 159,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness / maand

Categorie I € 31,-

Categorie II € 46.50

Categorie III € 58.50

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / halfjaar

Categorie I € 86.50

Categorie II € 142,-

Categorie III € 219.50

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / jaar

Categorie I € 130,-

Categorie II € 222.50

Categorie III € 384,-

InschrijvenCategorie-indeling

Fitness daluren / kwartaal

Categorie I € 57,-

Categorie II € 111,-

Categorie III € 125,-

InschrijvenCategorie-indeling

Toegang / 10x (6 mnd geldig)

Categorie I € 50,-

Categorie II € 78,-

Categorie III € 100,-

InschrijvenCategorie-indeling

Toegang / 25x (1 jaar geldig)

Categorie I € 100,-

Categorie II € 156,-

Categorie III € 200,-

InschrijvenCategorie-indeling

Inschrijving
Online of aan de balie.

Pilotabonnementen fitness
1. Fitness Flex: een maandelijks opzegbaar doorlopend abonnement.
2. Fitness jaar incasso: nu ook online aan te schaffen.
Interesse? Check deze pilotabonnementen!

Betaling per automatische incasso?
Dat kan in onderstaande gevallen. Check alle info over maandelijks betalen voordat je het regelt aan jouw USC-balie.

Automatische incasso: maandtarieven
Fitness / jaar
cat. I | cat. II | cat. III
€ 15,90 | € 28,- | € 46,50
Fitness / halfjaar
cat. III € 52,50
Fitness daluren/ jaar
cat. III € 35,-

Eenmalige entree
Cat. I € 8,-
Cat. II & III € 12,-

Daluren
Maandag t/m vrijdag tot 15.00 uur.

Toegang 10x/25x
Met je Toegang 10x – of Toegang 25x abonnement kun je deelnemen aan alle lessen die vallen in het passe-partoutabonnement.

Locaties

Amstelcampus sport & fitness
Tweede Boerhaavestraat 10 (ingang Wibautstraat)
1091 AN Amsterdam
(020) 525 80 75

Route plannen via Google Maps


Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


PCH Fitness
Spuistraat 134
1012 VB Amsterdam
(020) 525 89 61

Route plannen via Google Maps


ClubWest
Dr. Meurerlaan 10
1067 SM Amsterdam Osdorp
(020) 525 89 09

Route plannen via Google Maps


ASC
Meibergdreef 27
1105 AZ Amsterdam
(020) 566 32 23

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren