Soort: Teamsport

Dodgeball

Dodgeball is de strategische variant op het trefbalspel dat je kent van de gymles op school; het is dynamisch, spectaculair en laagdrempelig.

Rooster

Kies een locatie Rooster Dodgeball
  • Deze week

Week 24

Wereldwijd, maar vooral binnen Europa, is er een nieuwe sport ontzettend snel aan het groeien: Dodgeball. Dit is een strategische variant op het trefbalspel zoals je dit kent. Dodgeball is dynamisch, spectaculair en laagdrempelig. Je weet vast nog wel hoe bloedfanatiek je werd tijdens gym als je de bal in handen had en per se iemand wilde afgooien. Dit gevoel ga je sowieso herbeleven in het dodgeballveld.

Het spel

Je speelt 6 v 6 binnen ongeveer de afmetingen van een volleybalveld. Je speelt met 5 ballen; speciale ‘cloth’ ballen. Het spel is gestructureerd, er wordt afgesproken op wie er gegooid wordt, wie er niet gooit en vervolgens afgeteld zodat de werpers tegelijk gooien.

In Amsterdam zijn wij één van de zeven clubs in Nederland. Wij zien onwijs veel potentie en nodigen je uit om een keer met ons mee te doen. Trainingen worden gegeven door drie spelers uit het Nederlands herenteam. Europees én wereldkampioen is op dit moment Oostenrijk.

Meedoen?

Meedoen kan heel vrijblijvend. We hebben geen verenigingsstructuur waarbij je lid wordt en elke week verwacht wordt te komen. Doe mee zoals het je uitkomt. Op de trainingslocatie zijn kleedkamers en douches aanwezig. Benodigdheden zijn zaalschoenen, kniebeschermers zijn optioneel maar niet verplicht. Check onze website voor meer informatie.

Inschrijven

Inschrijving
Je kunt meedoen wanneer je uitkomt. Deelname kost €4,- per training.

Training
Dinsdag 19.30 – 21.00 uur

Locatie
Gymzaal Sint Nicolaaslyceum
Beethovenplein 2
Amsterdam-Zuid

Meer info
dodgeballbondnederland.nl

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I Studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III Particulieren