EN

Soort: Buitensport, Duursport, Krachtsport

Atletiek

Atletiek

Voor atletiek werkt het USC samen met de studenten atletiekvereniging Aquila en met atletiekvereniging Phanos.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Studentenatletiekvereniging Aquila

Aquila, opgericht in 2003, is dé studenten atletiekvereniging in Amsterdam. Zij is opgericht in 2003 en zowel recreantlopers als (baan)atleten kunnen er terecht.

Trainen én gezelligheid

Voor haar leden organiseert Aquila elke donderdagavond een hardlooptraining in het Vondelpark of Amsterdamse Bos. Na afloop van de training wordt voor een paar euro een warme hap geserveerd. Ook organiseert Aquila elke eerste vrijdag van de maand een borrel voor al haar leden. Daarnaast worden teams samengesteld om mee te doen aan grote studentenevenementen zoals de Batavierenrace, Geuzenloop en het NSK. Ook organiseert Aquila een buitenlandreis naar een groot Atletiekevenement.

Samenwerking

Sinds begin 2012 bestaat er een samenwerking tussen Aquila en Phanos. Student-leden van Phanos krijgen een gratis lidmaatschap van Aquila en geniten daarmee ook van alle voordelen. Leden van Aquila die kiezen voor Phanos kunnen deelnemen aan de Phanos trainingsgroepen en op donderdag is er een vaste studentenavond in de bar van Phanos.

Phanos

Phanos is een relatief jonge vereniging, maar in korte tijd is Phanos uitgegroeid tot een grote vereniging met zowel topatleten als wedstrijdgerichte en recreatieve leden. Afhankelijk van het soort training, de omvang van je geplande trainingsuren en je eigen ambitieniveau is er altijd een groep waarbij je op je eigen niveau mee kunt komen.

Baanatletiek

Voor baanatleten is er de mogelijkheid om in de studentengroep van Phanos kennis te maken met alle onderdelen van de atletiek, zoals sprinten, werpen en springen.

Inschrijven

Inschrijving
Direct bij de verenigingen

AQUILA
Locatie
Verzamelen in het clubhuis van Phanos, Olympisch Stadion 1

Postadres
Science Park 306
1098 XH Amsterdam

Meer info
Check www.asavaquila.nl

PHANOS
Meer info
Check www.phanos.org

Locaties

Olympisch stadion
Olympisch Stadion 1
1076 DE Amsterdam

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling