EN

Soort: Body & mind

Acroyoga

Acroyoga

Acroyoga combineert de leer van de yoga met elementen uit de acrobatiek. Plezier, balans en verbinding zijn kenmerken van deze actieve yogales.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

Week 24

Zomerprogramma

NIEUW deze zomer: Acroyoga! Leer in 6 lessen in 3 weken alle ins en outs van deze kruisbestuiving tussen yoga en acrobatiek. Check hier het volledige USC-zomerprogramma.

Acroyoga is speels, vraagt om vertrouwen en communicatie (zonder woorden). In deze zomercursus nodigen wij je uit om samen te werken en je grenzen op te zoeken. Door aandacht en techniek wordt het voor iedereen mogelijk zowel te vliegen als te dragen. De rol van de base (drager) is het verlenen van stabiliteit en het aansturen van de vlieger. De rol van de vlieger vraagt om vertrouwen en overgave. Daarnaast is er nog de vanger die de veiligheid waarborgt.

Inhoud zomercursus

Elke les starten we met een yogaopwarming gevolgd door partneroefeningen. Vervolgens leer je hoe je iemand anders op handen en voeten kunt dragen in verschillende basishoudingen en transities. Hierbij wisselen de rollen van base, vlieger en vanger elkaar af. We sluiten gezamenlijk af met stretchen en/of een korte massage om geaard en voldaan de les te verlaten. Tijdens de cursus zullen basis acroyoga houdingen en verschillende transities aan bod komen. Voor de lessen heb je geen ervaring nodig en ook geen partner.

Docenten

Sandra & Irma Cornelisse zijn zussen en docenten acroyoga. Een aantal jaar geleden kwamen zij terecht op het yogafestival Terschelling. Daar werd duidelijk dat de yoga hun zussenband verrijkte. Vooral in partner- en acroyoga was het fijn om altijd een oefenpartner bij de hand te hebben. Deze manier van bewegen gaf hen zoveel plezier en energie dat ze dit met iedereen willen delen. Beiden hebben een achtergrond in lesgeven. Ze volgden samen de Infinite play Partner Yoga Teacher Training en geven regelmatig Acroyoga lessen en workshops.

Foto’s


Inschrijven

02 juli (ma+wo) Acroyoga (6x in 3 wkn), Universum

Categorie I € 35.50

Categorie II € 53,-

Categorie III € 71,-

InschrijvenCategorie-indeling

Dag/tijdstip
Maandag 16.30 – 18.00 uur
Woensdag 17.30 – 19.00 uur

Start
2 juli 2018

Periode
2 t/m 18 juli 2018

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III particulieren
Eenmalig inschrijfgeld € 10,-