Soort: Body & mind

Acroyoga

Acroyoga combineert de leer van de yoga met elementen uit de acrobatiek. Plezier, balans en verbinding zijn kenmerken van deze actieve yogales.

Rooster

Kies een locatie Rooster Acroyoga
  • Deze week

Week 24

Acroyoga

Acroyoga is speels, vraagt om vertrouwen en communicatie (zonder woorden). In deze cursus nodigen wij je uit om samen te werken en je grenzen op te zoeken. Door aandacht en techniek wordt het voor iedereen mogelijk zowel te vliegen als te dragen. De rol van de base (drager) is het verlenen van stabiliteit en het aansturen van de vlieger. De rol van de vlieger vraagt om vertrouwen en overgave. Daarnaast is er nog de vanger die de veiligheid waarborgt.

Inhoud cursus

Elke les starten we met een yogaopwarming gevolgd door partneroefeningen. Vervolgens leer je hoe je iemand anders op handen en voeten kunt dragen in verschillende basishoudingen en transities. Hierbij wisselen de rollen van base, vlieger en vanger elkaar af. We sluiten gezamenlijk af met stretchen en/of een korte massage om geaard en voldaan de les te verlaten. Tijdens de cursus zullen basis acroyoga houdingen en verschillende transities aan bod komen. Voor de lessen heb je geen ervaring nodig en ook geen partner.

Docenten

Sandra & Irma Cornelisse zijn zussen en docenten acroyoga. Een aantal jaar geleden kwamen zij terecht op het yogafestival Terschelling. Daar werd duidelijk dat de yoga hun zussenband verrijkte. Vooral in partner- en acroyoga was het fijn om altijd een oefenpartner bij de hand te hebben. Deze manier van bewegen gaf hen zoveel plezier en energie dat ze dit met iedereen willen delen. Beiden hebben een achtergrond in lesgeven. Ze volgden samen de Infinite play Partner Yoga Teacher Training en geven regelmatig Acroyoga lessen en workshops.

Inschrijven

Universum, Acroyoga 9x, start wo 11 sept 20.15

Categorie I € 44.80

Categorie II € 67,-

Categorie III € 89.60

InschrijvenCategorie-indeling

SEIZOEN 2019-2020

Inschrijven
Online of aan de balie

Startdata cursussen*
Periode 1: in de week van 9 september 2019
Periode 2: in de week van 18 november 2019
Periode 3: in de week van 10 februari 2020
Periode 4: in de week van 20 april 2020
* verkoop start op de maandag, 5 weken voor bovenstaande startdata

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt volledige indeling

Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III particulieren