Jubileumjaar-event

Jubileumjaar-event

Het USC bestaat dit seizoen 40 jaar. In het kader hiervan wordt op (waarschijnlijk) zaterdag 1 juli 2017 een groot evenement georganiseerd: de Karma triatlon.(Karma staat voor wederkerigheid: als je goed doet zal je daar later in je leven op één of andere manier voor worden beloond.) De organisatie is in samenwerking met de Amsterdamse sportorganisatie Stadswild.

Het evenement:

Het Science Park, met als centrum sportcentrum Universum, wordt hiervoor omgetoverd in een festivalterrein.

Het evenement (triatlon) bestaat uit drie onderdelen:
1)      Run
Vanaf Science Park worden groepen hardlopers naar verschillende plekken in de stad vervoerd. Daarvandaan zullen zij al hardlopend plastic afval verzamelen en weer eindigen op Science Park. Hiermee worden delen van Amsterdam ‘schoongeveegd’ (karma!). Het idee is dat het plastic wordt hergebruikt voor iets nuttigs (bv een picknicktafel) of tot aandenkens voor de deelnemers. De lopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

2)      Play
Als iedereen terug is gaan we spelen: denk aan activiteiten als slacklinen, muziek maken, jongleren, beachvolley, (bubble)voetbal, zumba, etc.

3)      Yoga
De triatlon wordt afgesloten met een gezamenlijke yogasessie in beide sporthallen van het Universum tegelijkertijd.

Hierna kunnen nog een feest, barbecue en/of borrel volgen.

Stagiairs gezocht

Stageopdracht voor eerste semester 2016/2017: Het maken van een uitgebreid bemensingsplan.

Voor het evenement wordt het liefst zoveel mogelijk samengewerkt met stagiairs, bij voorkeur van SM&O, maar misschien ook wel van bv ROC. In de voorbereiding, maar zeker ook op de dag zelf. Er is bemensing nodig voor alle onderdelen (denk alleen maar aan het begeleiden van alle groepjes lopers), maar ook voor bv. de logistiek, EHBO, aankleding en inrichting.

Verder zullen voor de voorbereiding in het hele tweede semester (feb-juni) stagiairs nodig zijn. Denk aan: plan voor marketing en pr, inschrijving, regelen van docenten en materialen, shirts voor deelnemers en organisatie, sponsoring, VIP-ontvangst (wethouder Eric van der Burg zal gevraagd worden voor het startschot), aankleding, etc.

Het evenement is op dit moment nog in de conceptfase, wat betekent dat je veel kunt bijdragen aan de ontwikkeling van het project.

Delen