Yoga Specials – november 2018

19 november @ 17:00 - 19:30

| €5 - €7.50
Yoga USC Body & Mind

Yoga, meditatie, zelfcompassie. Je verzint het niet, maar tijdens de Yoga Specials ontdek je het!

In de week van 19 tot en met 25 november doe je in USC Body & Mind mee aan verschillende Yoga Specials. Yoga, zoals je gewend bent bij Body & Mind, maar dan net even wat langer en net even wat anders.

Iedere sessie duurt rond de twee uur en daarna drinken we samen nog een kop thee. Je kunt je per sessie inschrijven. Een sessie kost €5,- voor studenten en €7,50 voor niet-studenten. Iedereen kan meedoen, of je nu lid van het USC bent of niet. Ook je ervaring met yoga is niet belangrijk, de specials zijn voor alle niveaus!

Vanaf 26 november beginnen ook de verschillende cursussen Yoga bij Body & Mind, check de Yogapagina!

Critical alignment yoga (CAY) – ademhalingsfocus

Maandag 19 november, 17:00-19:30 uur
Je wervelkolom staat centraal bij critical alignment yoga. In je grote, oppervlakkige bewegingsspieren kan veel spanning zitten. Bij CAY leer je deze te ontspannen door je aandacht en ademhaling naar de weerstand in deze plekken te sturen. Ook leer je deze spieren met specifieke houdingen te versterken. De focus in deze CAY-sessie ligt op meditatie en de ademhalingstechniek pranayama. De sessie wordt gegeven door Yvonne Teuben.

Yin Yang yoga – focus nek/bovenrug

Dinsdag 20 november, 19:00-21:30 uur
Tijdens deze special werken we op basis van houdingen uit de yin yang yoga aan de nek, schouders en bovenrug. In het yang-gedeelte bouwen we hitte op in het lichaam en doen we houdingen om het bovenlichaam te versterken. In het yin-gedeelte blijven we wat langer in de houdingen zodat er tijd is voor ontspanning en het creëren van ruimte in het lichaam. De sessie wordt gegeven door Hannah Stork.

Embodiment yoga – bodyness & mindfulness

Woensdag 21 november, 19:00-21:30 uur
Ook wel eens het gevoel dat je de connectie tussen je lichaam en je geest kwijt bent, alsof je lichaam een soort taxi voor je geest is? Deze special is voor jou! Door middel van simpele houdingen uit de embodiment yoga en technieken uit de Westerse psychologie, leer je patronen in je dagelijks leven herkennen en krijg je praktische tools om iets met deze patronen te doen. Uit je comfort zone, uitdagend, heel leuk! De sessie wordt gegeven door Barbara Falorni.

Zelfcompassie & yoga

Zaterdag 24 november, 14:30-17:00
De focus in deze special ligt op zelfcompassie. We gaan aan de slag met de yoga-filosofie en koppelen die aan situaties die je zelf meemaakt. Tijdens deze special kijken we naar hoe we yoga op de mat kunnen integreren in het dagelijks leven. De special bestaat uit verschillende oefeningen, zoals het schrijven van free writes en het delen daarvan. De sessie wordt gegeven door Anna de Waard.

€5 - €7.50