EN
Laden Evenementen

Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

First Ascent: De Expeditielezing

15 december 2018 @ 19:30 - 22:00

| Gratis
USC First Ascent lezing

Als klimmer droom je ervan. Als eerste op een nog onbeklommen top staan. Benieuwd hoe het voelt als het lukt? Kom naar First Ascent: De Expeditielezing!

Het kan nog steeds; een bergtop op je naam schrijven. Zomer 2018 gingen er twee Nederlandse expeditieteams op pad, één naar Kirgizië en één naar Pakistan. Beide teams lukte het om bergen te beklimmen waar nog nooit eerder de top van was bereikt. Op zaterdag 15 december vertellen ze je alles over hun ‘First Ascent’. Hoe voelt het als het lukt? Wat komt er allemaal kijken bij de voorbereiding? Welke uitdagingen kom je tegen tijdens de expeditie?

First Ascent: De Expeditielezing
Bij de lezing zijn? Entree is gratis en iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van ASAC of het USC. Meld je wel even aan bij het Facebookevent!

  • 19.30: Inloop @ Eetcafé Oerknal
  • 20.00: NKBV Expeditie Academie – Kirgizië
  • 21.00: Bas Visscher – Kachqiant Pakistan
  • 22.00: Borrel

NKBV Expeditie Academie – Kirgizië
Jorian Bakker (ASAC) en Mats Wentholt vertellen over hun expeditie naar Kirgizië met de NKBV Expeditie Academie. Met een achtkoppig team (o.a. ASAC’er Line van de Berg) reisden zij af naar de Djangartvallei. De vijfweekse expeditie leverde 13 nieuwe routes en 9 first ascents op. Aan de expeditie ging een tweejarig traject vooraf waarin ze helemaal klaar werden gestoomd. Jorian en Mats vertellen over de ontwikkelingen die ze in deze periode hebben doorgemaakt, hoe het was om in Kirgizië te klimmen en hoe het komt dat hun team zo succesvol is geweest.

Bas Visscher – Kachqiant Pakistan
De tweede spreker van de avond is USC’s eigen Bas Visscher. Zijn team klom afgelopen juni in Pakistan, op de grens met Afghanistan. In deze regio zijn veel onbeklommen toppen, waarvan er veel ook te risicovol waren voor een beklimming. De klim van Menno en Ruud op de Chiantir Chish (6200m) strandde dan helaas ook. Bas en Danny wisten op de laatste expeditiedag de top van de nog onbeklommen Kachqiant (6015m) te bereiken. Een mooi succes, maar ze hebben er een hoop voor doorstaan. Bas vertelt over de uitdagingen die ze zijn tegengekomen, hoe ze daar mee om zijn gegaan en hoe het was om uiteindelijk op die felbegeerde top te staan.

USC First Ascent lezing

Inschrijven

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

ASAC
Website:
https://asac.nl

Locatie

Locatie

Eetcafé Oerknal
Science Park 306
Amsterdam, 1098XH Nederland

Delen