Soort: Fitness, Passe-partout

Groepsfitness

Groepsfitness

Groepsfitness is hoe dan ook één groot feest. En met een fitnessabonnement bij het USC volg je écht heel veel groepsfitnesslessen (meer dan 200!). Bij 4 fitnessvestigingen: sportcentrum Universum, ClubWest, Amstelcampus en ASC.

Rooster

Kies een locatie…
  • Deze week

  Week 24

   Groepsfitness bij het USC: hoe werkt dat?

  • Met je fitnessabonnement kun je onbeperkt aan alle lessen deelnemen.
  • Je kunt bij onze 4 fitnessvestigingen groepsfitnesslessen volgen.
  • En je kunt deelnemen aan alle small group trainingen in de fitness.
  • Je bent altijd welkom om groepsfitness uit te proberen. Meld je hiervoor gewoon aan de balie.
  • Je kunt het hele jaar door instromen.
  • En met je fitnessabonnement kun je natuurlijk ook trainen in de fitness.
  • Daar heb je altijd fitnessbegeleiding en krijg je gratis trainingsschema’s. Als je dat wilt tenminste.
  • Je neemt altijd een handdoek mee de les in (te huur voor 1 euro aan de balie). Let ook op schone binnenschoenen.

  Haal een ticket voor je les

  Je hebt een ticket nodig voor alle groepsfitnesslessen in Universum en Amstelcampus. Je kunt eenvoudig online reserveren via het rooster hierboven. Na je online reservering moet je in Amstelcampus en Universum alsnog een ticket ophalen.

  Wat houden de groepsfitnesslessen in?

  BBB

  BBB staat voor: buik, billen en benen. Je les bestaat uit een korte warming-up gevolgd door diverse oefeningen waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde spiergroepen. 

  Body power

  Dit is een groepshaltertraining op muziek. Je doet geen pasjes en dansjes, wel eenvoudige en doeltreffende oefeningen m.b.v. halters en dumbbells. Je traint je hele lichaam op spieruithoudingsvermogen. 

  Combat 

  In deze les train je je hele lichaam in circuitvorm o.a. met technieken uit het (kick-)boksen. Je werkt aan zelfverdedigingstechnieken, kracht en conditie. Je hoeft geen vechtsportachtergrond te hebben om mee te kunnen doen.

  Conditietraining

  Dit is een circuittraining waarbij alle aanwezige materialen worden ingezet. Je loopt en springt veel in deze training, waarvan je de intensiteit grotendeels zelf bepaalt. Een lekkere zware training waarin het gehele lichaam aan bod komt, zowel qua kracht als conditie. 

  Core power

  Core power is een uniek trainingsprogramma, waarin kracht, conditie en coördinatie zijn verwerkt in één effectieve workout! Je doet ‘functionele krachttraining’ met oefeningen waarbij meerdere spiergroepen effectief samenwerken. Met Core power ga je ‘back to basics': duwen, trekken, heffen, draaien, buigen en strekken. 

  Essentrics

  Bij Essentrics krijg je een effectieve toning workout op muziek. Dynamische stretches en vloeiende bewegingen geven je snel sterke, slanke en flexibele spieren. Je krijgt een slanker silhouet, meer flexibiliteit en een betere houding. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

  Fat Attack (alleen op ClubWest)

  Dit is een les waarbij de intensiteit hoog ligt. Cardio- en krachtoefeningen wisselen elkaar af. Op het ene moment ben je op laag tempo met zware gewichten bezig om vervolgens op hoog tempo een lichtere oefening te doen. Tijdens de les kunnen diverse middelen gebruikt worden, zoals kickbags, steps, touwen, kettlebells. De oefeningen blijven eenvoudig zodat iedereen kan meedoen. Non stop beuken en zweten gegarandeerd!

  Fit Fight (in ClubWest en Amstelcampus)

  Verwacht bij deze les een krachtige cardio-workout geïnspireerd op Oosterse vechtkunsten zoals karate, boksen, taekwondo en muay thai. Maar dan op muziek! In deze fanatieke non-contact les, begin je met het leren van alle bewegingen die zullen worden gebruikt in de les.

  In-/outdoor

  De In/outdoor training is een les waarin je vooral werkt aan kracht, uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Dit doe je d.m.v. een mix van lichaamsgewichtsoefeningen en compound oefeningen.
  Deze les vind je bij ClubWest.

  Kick & shape

  Een intensieve les waarbij je diverse stoot- en traptechnieken tegen de bokszak maakt op opzwepende muziek. Leef je uit en word fitter en sterker. Voor deze les heb je bokshandschoenen nodig. Deze kan je lenen bij de receptie.

  Kinesis (in ClubWest)

  Kinesis is een trainingsmethode waarbij de bewegingen die je maakt ongedwongen en natuurlijk aanvoelen dankzij de technologie die het mogelijk maakt de zwaartekracht te overwinnen in een driedimensionale ruimte. Je wordt opnieuw bewust van je bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest. Je kunt in ClubWest ook zelfstandig gebruik maken van de Kinesisruimte alswel in groepsverband, onder begeleiding van een instructeur.

  Pilates

  Je sleutelwoorden bij Pilates zijn lichaamshouding en -controle, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Bij Pilates doe je grondoefeningen die alle houdingsspieren in het lichaam aanspreken, met name de buik- en rugspieren. Je doet de oefeningen langzaam, vloeiend en in samenwerking met de ademhaling. Je concentreert je op het zorgvuldig en nauwkeurig doen van de oefeningen, niet op het aantal herhalingen, verzuren en afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

  Spinning

  Je zit op een spinning bike, een soort hometrainer met een zwaar vliegwiel. Onder begeleiding van de docent maak je een ‘fietstocht’ waarin verschillende snelheden elkaar afwisselen. De stimulerende werking van de muziek kan hierbij net dat extra zetje geven. Je kunt op elk moment zelf de weerstand kiezen die bij je past.

  Step & dance

  Step & dance biedt je een choreografisch uitdagende, gevorderde stepsles. De fun factor is hoog en je kunt vooral lekker losgaan. 

  Step & shape

  Na de warming-up volg je een kort stuk steps. De combinaties volg je makkelijk. Vervolgens doe je oefeningen van alle spiergroepen: buik, rug, benen, billen, schouders, borst en armen.

  Total body workout

  Bij total body workout krijg je na een warming-up een kort stuk aerobics hi/low impact. De combinaties zijn makkelijk te volgen. Daarna volgen oefeningen voor alle spiergroepen: rug, armen, buik, schouders, borst en benen. Deze les verbetert je algehele conditie, zowel cardio als spieruithoudingsvermogen van je hele lichaam. Total body workout + bestaat uit 45 min. cardio en 45 min. oefeningen. 

  TrippleShape barreworkout

  Ballet Barre training is de nieuwste fitnesstrend. TrippleShape® is de eerste barreworkout in Nederland! Je krijgt een combinatie van ballet, pilates en yoga op eigentijdse muziek in een energieke en ontspannen setting. 

  Yoga basic

  De naam zegt het eigenlijk al, een basisles yoga. En dus voor iedereen toegankelijk. Dit is overigens wel de enige yogales waar je met jouw fitnessabonnement aan kunt deelnemen. Wil je meer de diepte in, dan kun je een yogacursus volgen van 9 weken.

  Zumba

  Zumba is een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, merengue, reggaeton, cumbia, calypso, flamenco en hip hop. Hou je van swingende muziek en wil je graag gewicht verliezen. Dan is zumba jouw workout. Feestgevoel verzekerd.

  Passe-partout

  Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het  passe-partout echt iets voor jou! Je kunt met dit abonnement deelnemen aan veel verschillende sporten, waaronder groepsfitness.


  Veelgestelde vragen

  Probeer het 3x gratis

  Inschrijven

  Inschrijving
  Check fitness voor alle abonnementen

  Locaties

  Sportcentrum Universum
  Science Park 306
  1098 XH Amsterdam
  (020) 525 89 55

  Route plannen via Google Maps


  ClubWest
  Dr. Meurerlaan 10
  1067 SM Amsterdam Osdorp
  (020) 525 89 09

  Route plannen via Google Maps


  ASC
  Meibergdreef 27
  1105 AZ Amsterdam
  (020) 566 32 23

  Route plannen via Google Maps


  Amstelcampus sport & fitness
  Tweede Boerhaavestraat 10
  1091 AN Amsterdam
  (020) 525 80 75

  Route plannen via Google Maps


  Toon op kaart

  Delen

  Categorie-indeling

  Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
  Cat. Istudenten UvA en HvA, overige WO-studenten
  Cat. IIMedewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
  Cat. IIIparticulieren
  Eenmalig inschrijfgeld € 10,-