Laden Events

16 juni @ 20:00 - 17 juni @ 14:00

| €120
Adventure Race Amsterdam USC

Navigator? Teamspeler? Avonturier? All nighter? 1 keer ja, 3 keer nee? Zelfs dan is de Adventure Race Amsterdam voor jou!

Wat ga je doen: Adventure Race Amsterdam?

• In een team van 4 voer je opdrachten uit. Navigeren, kompasseren, mountainbiken, dat soort shizzle.
  • De Adventure Race Amsterdam (ARA) duurt 14 uur. Als je wilt slapen kun je niet meedoen.
  • Iedereen kan meedoen: als je maar een team van 4 hebt (en niet hoeft te slapen).
  • ARA wordt georganiseerd door ASAC en USC.

Wanneer is ARA?

De start is op 16 juni rond zonsondergang. Je eindigt 14 uur later!

Wat kost dat?

Deelname is €120,- per team (incl. lunch, ARA-shirt in jouw maat: woohoo!). Optioneel: huur van mountainbike incl. helm is €21,- pp.

Wat heb je (niet) nodig?

• Een mountainbike
  • Alle andere benodigdheden worden je na inschrijving via mail toegestuurd!

Inschrijven voor ARA: hoe dan?

1. Bedenk of je mee wilt doen. Neem de tijd, maar ook niet te veel: er is plek voor 30 teams.
  2. Zoek een team van 4 man/vrouw bij elkaar.
  3. Schrijf je team in: klikken!
  4. Zodra de betaling binnen is, neemt onze organisatie contact met je op. Daarin worden je 5 dingen gevraagd:
    1. Je teamnaam
    2. De namen van je teamgenoten
    3. De shirtmaten van je teamgenoten
    4. Hoeveel teamgenoten er een mountainbike willen huren.
    5. Komt jouw team uit voor een studie- of studenten(sport)vereniging? Geef dan ook de naam van je vereniging.

Wat kun je winnen?

• De deelnemers van het winnende team krijgen allemaal 1 jaar passe-partout bij het USC.
  • De beste studie- of studenten(sport)vereniging wint bovendien €500,-. De tweede studie- of studenten(sport)vereniging wint €250,-. LET OP: helaas kun je dit geld niet verzuipen in de kroeg. Het moet ten goede komen aan jouw vereniging. Is je team niet verbonden aan een vereniging, dan kun je deze prijs niet winnen.

Nog vragen over de race? Stuur een mail naar evenementen@usc.uva.nl.

Trainingen

Als beginnende, maar ook als geoefende, adventure racer is het wel handig om wat skills onder de knie te krijgen. Daarom organiseren we twee trainingsavonden. LET OP: De trainingsavond op 20 april gaat niet door. Op 1 juni is er ook een trainingsavond. De training begint om 19:00 uur bij het USC Universum en duurt ongeveer 2,5 uur. Er is een theoretisch en een praktisch deel. Benodigdheden: hardloopkleding, wat voeding, een kaarthoekmeter, kompas, hoofdlamp en pen en papier. Aanmelden voor de training kan door een mailtje te sturen naar evenementen@usc.uva.nl.

Waar begin je nou eigenlijk aan?

ARA is voor zowel beginnende als ervaren adventure racers. Beginner? Dan is het wel handig om wat skills onder de knie te krijgen. Daarom organiseren we op 1 juni een trainingsavond. Ik zou die volgen… But suit yourself! Aanmelden voor de training kan door een mailtje te sturen naar evenementen@usc.uva.nl.

Er zijn verschillende etappes (mountainbiken, hardlopen, kano) die je binnen de gestelde tijd moet afronden. Binnen de etappe moet je zoveel mogelijk checkpoints zien te vinden. Je tekent de checkpoints in op de wedstrijdkaart met behulp van coördinaten. Goed navigeren is belangrijker dan snel racen, want de checkpoints liggen verspreid en verstopt. Tussen de etappes door moet je ludieke Special Tasks verrichten, bijvoorbeeld boogschieten of touwklimmen. En… het gaat om fair play, dus geen telefoons, gps of andere navigatietools. Meedoen aan een 14-uurs race maakt je sowieso al een winnaar, maar we zorgen er ook voor dat de echte winnaars met leuke prijzen naar huis gaan!

Begin:
16 juni @ 20:00